Dünya Almanya: Gerekirse Esad'la da görüşülmeli

Almanya: Gerekirse Esad'la da görüşülmeli

Paylaş
Almanya: Gerekirse Esad'la da görüşülmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de, gerekirse Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile konuşulabileceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Şam rejimiyle eninde sonunda müzakere etmek zorundayız" şeklindeki sözlerinin Ankara-Washington ilişkilerinde yarattığı gerginliğin ardından yapılan bu açıklamaya gelecek olası tepkiler merak konusu.

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Steinmeier, Suriye lideri Esad’la diplomatik görüşmelere açık olunması gerektiğini belirtti. Steinmeier, "Şiddete son vermenin yolu, müzakereler yoluyla siyasi bir çözümden geçiyor. Bu, gerekirse Esad rejimi ile görüşmeleri de kapsıyor" ifadelerini kullandı.

DİPLOMATİK BASKI VE MÜZAKERE

Gazetenin haberinde, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın bugüne kadar uygulanan politikalar sonuç vermediği gerekçesiyle, BM Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın diplomatik çözüm arayışlarını desteklemenin en doğru yol olacağını savunduğu aktarılıyor. Alman Dışişleri Bakanlığı'na göre, askeri çıkmazdan kurtulmanın ve yeni bir siyasi hareket oluşturmanın yolu, sadece Esad üzerinde diplomatik baskı ve ciddi müzakereler yürütmekten geçiyor.

Ahmet YILDIRIM - DORTMUND / DHA

Haberin Devamı