Spor Almanya ve Gana "Mesut"

Almanya ve Gana "Mesut"

Paylaş
Almanya ve Gana "Mesut"

Afrika'da devam eden Dünya Futbol Şampiyonası'nda Almanya, Gana'yı Mesut'un golüyle yenerek üst tura çıkarken Gana da yenilmesine rağmen Almanya'yla üst tura çıktı

İlk maçında Avustralya kalesine 4 gol gönderdikten sonra Sırbistan karşısında 1-0'lık skorla şok yaşayan Almanya Milli Takımı, son grup maçında Gana karşısında zorlansa da sonuca gitmesini bildi.

Haberin Devamı

Dünya kupasının favorilerinden olan Panzerler, Mesut Özil'in golüyle 1-0 galip geldi. Löw'ün talebeleri, tur için gereken golü ikinci yarıda buldu.

Avustralya maçında sergilediği performansla alkış alan, Sırbistan sınavında ise etkisiz kalan Mesut Özil, Gana karşısında günün etkisiz isimlerinden olsa da, üzerine düşeni yaptı. Türk asıllı futbolcu, 60. dakikada ceza sahası dışından müthiş bir şut gönderdi. Meşin yuvarlak, kaleci Kingston'un bakışları arasında ağlarla buluştu.

Bu sonuçla Almanlar, bir diğer favori İngiltere ile eşleşti. Alman Milli takımı, C Grubu'nun ikinci tamamlayan İngiltere ile 2. turda kozlarını paylaşacak. Sırbistan galibiyetinin ardından Avustralya ile 1-1 berabere kalan Gana da, Sırbistan-Avustralya maçı 2-1 bitince tur sevinci yaşadı. Afrika temsilcisi, çeyrek finale adını yazdırabilmek için ABD ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

Soccer City Stadı'ndaki karşılaşma ilginç bir olaya da sahne oldu. Kardeş olan Jerome Boateng ve Kevin Prince Boateng, farklı takımların milli forması altında karşı karşıya geldi. Almanya forması giyen Boateng, 90 dakika sonunda galibiyet sevinci yaşadı.

Gana'nın başarısı için ter döken Boateng ise Premier Lig mücadelesinde ayağını kırdığı Michael Ballack'ın kupaya katılamamasına neden olduğu için zaman zaman ıslıklandı.