Spor Almanya ve yıldızları

Almanya ve yıldızları

Paylaş
Almanya ve yıldızları

Dünya Kupaları tarihinin en başarılı ekiplerinden Almanya D Grubu'nda Avustralya, Sırbistan ve Gana ile ilk iki mücadelesi verecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Dünya Kupası Avrupa elemeleri 4. Grup’ta Rusya, Finlandiya, Galler, Azerbaycan ve Liechtenstein ile karşılaşan Almanya, oynadığı 10 maçta hiç yenilgi yüzü görmedi ve 8 galibiyetle grubu birinci sırada tamamlayarak Güney Afrika biletini aldı.

AVUSTRALYA VE YILDIZLARI
SIRBİSTAN VE YILDIZLARI
GANA VE YILDIZLARI

TEKNİK DİREKTÖR JOACHİM LÖW
Çalıştırdığı Takımlar: Stuttgart, Fenerbahçe, Karlsruher, Adanaspor, Tirol Innsbruck, Austria Wien

Başarıları: Almanya KUpası (1997), Avusturya şampiyonluğu (2002)

Kariyeri: Almanya milli takımının başına geçmesinin ardından rekor başarılara imza atan Löw, 3 Şubat 1960’ta, Schönau’da doğdu. Futbola oyuncu olarak başlayan Löw, 21 yaş altı milli takımının formasını 4 kez giydi, ancak A milli takıma yükselme başarısını gösteremedi.

Teknik direktör olarak ilk tecrübesini İsviçre’nin Winterthur ve Fraunfeld takımlarında yaşayan Löw, daha sonra Stuttgart’ta, teknik direktör Rolf Fringer’in yardımcılığını üstlendi.

Löw, Fringer’den sonra takımın başına getirildi. Löw döneminde Stutgart, 1997’de Almanya Kupası’nı kazandı, ertesi yıl Kupa Galipleri Kupası’nda final oynadı. Almanya’da kendisini kanıtlayan Löw, 1998-99 sezonunda Fenerbahçe, 2001’de Adanaspor’u çalıştırdı.

Löw, 2004 yılında, milli takım teknik direktörü Jürgen Klinsmann’ın yardımcılığını üstlendi. 2005 yılındaki Konfederasyon Kupası’nda Almanya’yı 3. yapan Klinsmann-Löw ikilisi, 2006 Dünya Kupası’nda da, kupanın sahibi olan İtalya’ya yarı ginalde yenildi ve yine 3.’lükle teselli buldu.

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
Philip Lahm (Savunma):
Lahm, hücuma da katkı verebilen en iyi savunma oyuncuları arasında gösteriliyor. Löw’ün her zaman ilk 11’de yer verdiği oyuncu, savunmanın hem sağında hem de solunda oynayabiliyor.

Yıldızı 2006 Dünya Kupası’nda parlayan 27 yaşındaki futbolcu, kulüp ve ulusal bazda büyük bir tecrübeye sahip. Lahm, Bayern Münih’in formasını giyiyor.

Bastian Schweinsteiger (Orta Saha):
Kulüp bazında Bayern Münih formasını giyen Schweinsteiger, Güney Afrika ile birlikte 4. kez dünya kupasına katılmış olacak.

Milli takımda 70 kez oynayan futbolcu, Löw’ün en çok güvendiği isimlerden. Schweinsteiger, genelde kanatlarda oynuyor. Çok yönlülüğü ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle bilinen futbolcu, doğrudan kaleyi hedef alıyor ve rakip kalede, uzaktan attığı sert şutlarla da tehlikeli oluyor.

Lukas Podolski (Forvet):
Löw’ün ekibinde kilit öneme sahip bir oyuncu olan Podolski, bir forvetin sahip olması gereken tüm özellikleri taşıyor.

Takım arkadaşlarıyla sahada çok iyi anlaşan Podolski, enerjisini gol yollarında çok iyi kullanıyor ve sonuca giderken yaratıcılığından faydalanabiliyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Dünya kupalarına, Batı ve Doğu Almanya olduğu dönem dahil 16 kez katılan Almanya, kupayı 3 kez evine götürme başarısını gösterdi.

Almanya, dünya kupalarında toplamda 58 maç yaptı ve bunlardan 37’sini kazanırken, 9’undan berabere, 12’sinden mağlup ayrıldı.

3

Haberin Devamı