Dünya Almanya'da düşen uçakla ilgili firmadan açıklama

Almanya'da düşen uçakla ilgili firmadan açıklama

Paylaş
Almanya'da düşen uçakla ilgili firmadan açıklama

Düşen uçakla ilgili Almanya'da şirket yetkilileri açıklama yaptı: Uçakta 150 kişi ve 2 bebek vardı. Uçağın irtifa kaybetmesi 8 dakika sürdü. Pasaport kontrolü yapılmadı. Pilotun 10 yıllık deneyimi var. Fransa'dan yapılan açıklamada uçağın kara kutusunun bulunduğu ifade edildi

İspanya’nın Barcelona kentinden Almanya’nın Düsseldorf şehrine giderken Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü açıklanan ve içinde 150 yolcu ve mürettebat bulunan Germanwings Havayollarının, kısa bir süre ara verdiği Türkiye uçuşlarına 5 Mart’ta yeniden başlamıştı.

Haberin Devamı

Firma yetkilileri kaza sonrası ilk kez kameralar karşısına geçtiler ve kazayla ilgili bilgiler aktardılar.

İŞTE FİRMA YETKİLİLERİNİN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Uçak aslında 11'de inmesi gerkiyordu. 10.45 civarında irtifa kaybetti ve düştü. 8 dakika sürdü uçağın irtifa kaybetmesi. Radar hizmetleriyle irtibat kuruldu 10.50 civarında. Uçak 6 bin fith yükseklikteyken irtibat kesildi ve sonrasında uçak düştü.

PİLOTUN 10 YILLIK DENEYİMİ VAR

91 yılında Lufthansa filosuna katıldı. En son rutin bakımı dün yapıldı. Bu uçağın pilotu da Germanwings ve Lufthansa için 10 yıldır çalışıyordu. Binlerce saatlik de Airbus uçuşu vardı. Şu anda Düseldorf'ta bir heyet yolcu yakınları için kriz masası oluşturduk.

Size bilgi vermeden hayatını kaybeden yolcuların ailelerine bilgi vermek zorundayız.

Haberin Devamı

UÇAKTA 2 BEBEK VARDI

Uçakta 150 yolcu vardı ve 2 bebek de uçaktaydı.

Uçakta 67 Alman vatandaşının olduğunu düşünüyoruz.

Lufthansa'da en üst düzeyde teknik sistem var. Uçakta son teknoloji bilgisayar sistemi vardı.

Çok dikkatli davranacağız. Bütün uzmanlarımızın analiz halinde olduğunu söyleyebilirim. Kurbanların ailelerine yönelik sorumluluğumuz var.

PASAPORT KONTROLÜ YAPILMADI

İmdat çağrısı konusunda çelişkili bilgiler var.

Bu uçuşta pasaport kontrolü yapılmadı çünkü Schengen bölgesinde bir uçuş olduğu için.

Böyle bir olayın yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız.

Kazanın olduğu yere ulaşmak çok zor.

DÜŞEN UÇAK 24 YAŞINDA

Ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır. Düşen Airbus A320 tipi uçağın 24 yaşında olduğu açıklandı. Söz konusu uçağın her gün Almanya'dan İspanya'ya düzenli seferler gerçekleştirdiği de iddialar arasında.

Türkiye'den de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'ya uçuşlar yapıyor.

LUFTHANSA'NIN HİSSELERİ DÜŞTÜ


"GermanWings"ın 150 kişiyle düştüğünün açıklanması sonrası Lufthansa'nın borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti.

Kazadan sonra Germanwings mürettebatı uçmak istemiyor


Alman uçak şirketi Germanwings’in Barselona-Düsseldorf 4U9525 kodlu seferi için 144 yolcusu ve 6 mürettebatı ile havalanan Airbus A320 tipi uçağın Fransa’da düşmesi, Germanwings mürettebatında şok etkisi yarattı. Bazı mürettebatın uçmak istememesi nedeniyle 30’u aşkın Germanwings uçuşu iptal edildi.

Die Zeit gazetesinin bildirdiğine göre, Düsseldorf havaalanından yapılacak Germanwings’in Paris, Hamburg, London, Madrid ve Stockholm uçuşları iptal edildi. Aynı şekilde Köln’den London, Milan ve Zürich uçuşları da yapılmadı. Leipzig, Stuttgart ve Berlin havaalanlarından yapılması gereken Germanwings uçuşları iptal edildi.

Bu arada Die Zeit gazetesi, düşen Airbus A320 tipi uçağın teknik bir problem nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı. Lufthansa’dan yapılan açıklamada ise, tekerleklerin açılması sırasında kapaklarda bir sorun olduğu, ancak bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığı sadece gürültü yaptığı ve tamirinin de rutin olarak zamanında yapıldığı kaydedildi.

Germanwings’in ortak şirketi olan Lufthansa Hava Yolları’nın Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer ile Düsseldorf Havalimanı Basın Sözcüsü Thomas Kötter, akşam saatlerinde havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Düsseldorf Havalimanı Basın Sözcüsü Thomas Kötter, biz buraya gelen yolcu yakınlarına elimizden gelen yardımı yapıyoruz, evlerine dönemeyenlere otellerde yer ayarlıyoruz" dedi.

Lufthansa Hava Yolları’nın Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer, "Kazanın teknik bir sorundan mı, yoksa pilotaj hatasından mı olduğuna dair henüz bir bilgimiz yok. Bunlar daha sonra öğrenilecek bilgiler. Uçakta bulunan yolcuların tamamının hangi uyruktan olduğuna yönelik kesin tespitler elimizde olmadığı için, bunları açıklıyamıyoruz. Ailelerle görüşerek, yolcuların hangi uyruklardan olduğunu ve isimlerini ancak açıklayabiliriz" dedi.
"Düsseldorf’a gelen ailelerle yakından ilgileniyoruz, konaklama yerleri ayarlıyoruz, evlerine dönmek isteyenlere tren yolculuğu için bilet temin ediyoruz" diyen Florian Grenzdörfer, "Kaza sonrası pilotlar uçmak istemedi için, 7’si Düsseldorf’tan olmak üzere diğer havalimanlarıyla beraber 30’u aşkın uçuş iptal edildi. Bu karar tamamen pilotların kişisel kararı, biz buna birşey yapamayız, ancak bilet alan yolcuları, diğer şirketlere yönlendirmede yardımcı olabiliriz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı