Spor Almanya'da kaptanlık krizi

Almanya'da kaptanlık krizi

Paylaş
Almanya'da kaptanlık krizi

Dünya Kupası'nda yarın yarı finalde İspanya ile karşılaşacak Almanya Milli Futbol Takımı'nda kaptanlık krizi baş gösterdi

Takımın şu anki kaptanı Philipp Lahm’ın, Dünya Kupası sonunda "Kaptanlığı kendi isteğimle bırakmaya niyetim yok" açıklamasının ardından, Almanya kamuoyunda tartışma başladı.

BALLACK'A İHTİYAÇ YOK

Alman futbol otoriteleri, kupada başarılı bir grafik izleyen Almanya’da 34 yaşına girecek Michael Ballack’a artık ihtiyaç bulunmadığı yönünde görüş belirtirken, Ballack’ın tedavisi için Almanya’ya dönmesi, tartışmaları daha da alevlendirdi.

Milli takım menajeri Oliver Bierhoff, söz konusu tartışmaların zamanlamasının çok yanlış olduğunu ifade ederken, bu haftanın Almanya için çok önemli olduğunu, enerjilerini bu tartışmalara harcamamaları gerektiğini dile getirdi.

Almanya’nın şampiyon olduğu 1990 Dünya Kupası’nda kaptanlık yapan Lothar Matheus ise sakatlığı nedeniyle bu dünya kupasında görev yapamayan kaptan Ballack’ın çok başarılı bir futbolcu olduğunu, ancak kaptanlıktan feragat etmesi halinde büyüklüğünü gösterebileceğini iddia etti.

Eski milli futbolcu Stefan Effenberg de Michael Ballack’ın sakatlığı geçtikten sonra milli takıma döneceğini ve kaptanlığı geri alacağını söyledi. Effenberg, Ballack’ın yaşananlara tepkisiz kalmayacağını kaydetti.

Haberin Devamı