Ekonomi Almanya'ya vizesiz seyahat için 50 bin imza

Almanya'ya vizesiz seyahat için 50 bin imza

Paylaş
Almanya'ya vizesiz seyahat için 50 bin imza

Federal Alman Meclisi Dilekçe Komisyonu'na bir vatandaş tarafından, Türk turistlere yönelik vize uygulamasının kaldırılmasını öngören bir dilekçe verildi. Dilekçenin kabul edilip Alman meclisinde ele alınabilmesi için 3 hafta içinde 50 bin imza toplanması gerekiyor

CNN Türk'ten Erhan Merttürk'ün haberine göre, bir vatandaş tarafından "bireysel" bir girişim olarak “Türklere vize özgürlüğü” başlığı ile verilen dilekçede, gerek Münih İdare Mahkemesi’nin gerekse Avrupa Adalet Divanı’nın Türklere vize uygulanamayacağı konusunda aldığı kararlara dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Bu kararlara rağmen Almanya’nın buna uymadığı belirtilen dilekçede, “Hatta daha da vahimi gerçekler görmezden geliniyor” denildi.

Dilekçenin kabul edilip mecliste görüşülmesi için gerekli 50 bin imzanın 3 haftalık süre içinde toplanması gerekiyor. Bu süre ise 13 Nisan 2011 tarihinde doluyor.

NASIL İMZA VERİLİYOR?

Dilekçeye ulaşmak için, Alman Federal Meclisi’nin "www.bundestag.de“ adresinde sol üst köşede "der Bundestag“ isminin altında yer alan “Petitionen” kısmına giriliyor. Burada kayıt bölümü “Registrieren”e tıklayıp, sayfada bir kullanıcı adı ve şifre seçiliyor. Ad, soyad, adres ve email bilgileri verildikten sonra sistem bir onay maili gönderiyor.

Emaile gelen linke tıklandığında ekrana gelen sayfada şifreyle giriş yapılıyor, “Petitionsdetails” ismiyle dilekçeyle ilgili detaylar geliyor.

Haberin Devamı

Orada öncelikle “Anzahl Mitzeichnungen” bölümü altında “Petition Mitzeichnen” a tıklanarak, açılan pencereye kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra, dilekçe imzalanabiliyor.

(Hürriyet)