Spor Almeida: Bırakın Bobo oynasın!

Almeida: Bırakın Bobo oynasın!

Paylaş
Almeida: Bırakın Bobo oynasın!

Eleştirilerden bunalan Almeida, Schuster ile görüşerek, Manisa maçından affını istedi.

Portekizli, Alman teknik direktöründen bugüne dek pek görülmemiş bir talepte bulundu.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Bobo mu, Almeida mı? Beşiktaş’ın ilk 11’inde hangisi oynasın?” Tartışmasız siyah beyazlılarda son haftalarda en çok tartışılan konulardan biri bu. Teknik direktör Bernd Schuster, Almeida’yı neredeyse her maçta ilk 11’de görevlendirerek, olaya bakış açısını belli etti. Ancak sahadaki performans Schuster’in tavrının yüzde yüz doğru olmayabileceğini gösterdi. Zira Almeida, forma giydiği 12 resmi karşılaşmada fileleri sadece 2 kez havalandırırken, Bobo 31 maçta tam 16 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Sahadaki tablo böyle olunca Almeida’ya yönelik eleştiriler de sıralanmaya başladı. Çoğu kişi Beşiktaş forvetinde Portekizli futbolcunun değil, Bobo’nun oynaması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Ağrılarım var ama...

Bernd Schuster işte böyle bir ortamda dün Hugo Almeida’yı karşısına alıp uzun bir konuşma yaptı. Önce adalesindeki sakatlığın ne durumda olduğunu sordu. Portekizli forvet, “Biraz zorlanıyorum, ağrılarım var, ama oynayabilecek durumdayım” dedi. Schuster bunun üzerine, “Bu güzel bir haber, seni maç kadrosuna alıyorum” karşılığını verdi. Tam bu noktada Almeida itiraz etti:
“Beni kadroya alın ama ilk 11’de oynatmayın. Çünkü Bobo, şu anki form durumuyla benden daha çok hak ediyor forma giymeyi...”
Schuster şaşırdı... Belki de ilk kez bir oyuncusundan böyle sözler duyuyordu:

“Nasıl yani?” diye sordu. Almeida devam etti:

“Beni sürekli oynatarak, ne kadar güvendiğinizi gösterdiniz. Bu bakımdan size ne kadar teşekkür etsem azdır. Fakat benim yüzünden çok ağır eleştirilere maruz kaldığınız da bir gerçek. Bu eleştiriler hem sizi hem beni çok yıprattı. İtiraf edeyim psikolojik olarak şu an kendimi iyi hissetmiyorum. Ne sizin ne de kendimin daha fazla üzülmemesi adına, bu maçta Bobo’yu oynatmanızın daha uygun olduğu görüşündeyim. Lütfen beni anlayın.”

Bir daha olmasın...
Almeida’nın bu iyi niyetli tutumu karşısında duygulanan Bernd Schuster, oyuncusuna şu sözlerle karşılık verdi:
“Bu düşüncelerinin sadece bir maça mahsus olmasını istiyorum. Çünkü bu takımın her futbolcuya ihtiyacı var, özellikle de sana. Normalde hiçbir oyuncunun ‘moralim bozuk, oynamak istemiyorum’ demeye hakkı yoktur. Ama bu sözlerini iyi niyetli yaklaşımın bir sonucu olarak kabul edip, seni ilk 11’e almayacağım. Manisa’da yedek oturacaksın, gerek duyarsam oynatırım.”

Haberin Devamı