Spor Almeida transferine inceleme

Almeida transferine inceleme

Paylaş
Almeida transferine inceleme

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in “Bunu sözlü olarak SPK'ya sorduk” sözlerinin ardından SPK, “Sözlü onay uygulamamız” yok diyerek inceleme başlattı

Devre arasında flaş transferlere imza atan Beşiktaş’ın başı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile derde girdi.

Önceki gün Habertürk gazetesinde yer alan “Beşiktaş’ın son transferlerinin yabancı fonlar aracılığıyla yapıldığı” haberi üzerine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in “Sadece Almedia’yı fonla aldık. SPK’ya da sözlü olarak sorduk” şeklindeki sözleri üzerine SPK, “Sözlü onay verme uygulamamız yok” açıklamasını yaptı.

SPK, söz konusu haberler ve açıklamalar üzerine Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’ye yönelik olarak inceleme başlatıldığını bildirdi. ‘Açıklamalar eksiksiz olmalı’ SPK’dan yapılan açıklamada, basın yayın organlarında çıkan çeşitli haberlerde, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, transfer ettiği futbolcular hakkında Kurulumuz düzenlemeleri gereğince yapması gereken özel durum açıklamalarını, Kurulumuzdan alınan sözlü onay çerçevesinde yapmadığı şeklinde ifadeler yer aldığı hatırlatılarak, “Kurulumuzda spesifik olay bazında özel durum açıklamalarına yönelik şirketlere önceden sözlü veya yazılı onay verme uygulaması bulunmamaktadır.

Kurulumuz düzenlemeleri uyarınca yapılması gereken açıklamaların zamanında, doğru ve yatırımcıların anlayabileceği şekilde eksiksiz olarak yapılması tamamen açıklamayı yapması gereken şirketlerin sorumluluğundadır.

Diğer şirketlerin olduğu gibi Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan özel durum açıklamaları ile basın yayın organlarında çıkan haberler de titizlikle takip edilmekte ve mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler ivedilikle yerine getirilmekte olup, söz konusu haber ve özel durum açıklamaları hakkında da gerekli inceleme yapılmaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Sermaye Piyasası Kanunu’nda önemle vurgulanan tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalar yapmaya devam edecektir” denildi.

FONUN ADI VE ORTAKLARI AÇIKLANSIN

Beşiktaş, Almedia’nın transferi ile ilgili olarak 24 Aralık’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP), “Hugo Miguel Pereira de Almeida’nın transferi konusunda kulubü Werder Bremen ile 2 milyon Euro sözleşme fesih bedeli karşılığı anlaşmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Söz konusu açıklamada, Başkan Demirören’in söylediği fonla ilgili hiçbir ifadenin yer almadığına dikkat çeken uzmanlar, “Beşiktaş’ın Almedia’nın transferinin fon aracılığıyla yapıldığı ortaya çıktı. Bu fonun adının ve ortaklarının da yatırımcıların menfaati açısından kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor” görüşünde.

Haberin Devamı