Gündem "Alo kavun istiyorum"

"Alo kavun istiyorum"

Paylaş
"Alo kavun istiyorum"

"Alo kavun istiyorum"

Uşak’ta yaz aylarında yetiştirdiği kavunu depoda saklayarak kışın tanesi 5 liradan satan Celal Yılmaz, geliştirdiği "Alo Kavun" projesiyle hayatının değiştiğini ve para kazanmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Uşak’ın Ulubey ilçesi Külçen Köyü’nde yaşayan evli ve 1 çocuk babası Celal Yılmaz (33), 3 yıl önce başladığı kavun üreticiliği sayesinde yüzünün güldüğünü anlattı.

Yıllarca ailesini geçindirmek için büyük şehirlerde iş aradığını, maddi sıkıntılar yaşadığını ve köye dönmek zorunda kaldığını belirten Yılmaz, 3 yıl önce evde tüketmek için yetiştirdiği kavunları satıp para kazanınca, bu işi yapmaya karar verdiğini söyledi. Yılmaz, Babamdan kalan iki dekarlık araziye kavun ektim. Bir gün tesadüfen kavunlarımdan birkaç tanesini sattım. Baktım kavun satmak bana para kazandırıyor, kavun üreticiliğine başlamaya karar verdim. Köydeki arazileri, 1 yıl sonra bedelini ödemek şartıyla kiraladım ve 2007 yılında 15 dekar kavun ekerek bu işe girdim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kavunları kışın satması halinde iki kat para kazanabileceğini düşündüğünü ve evinin bir bölümünü depo haline getirdiğini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:
"Yazın tanesi 2,5 lira olan kavunu, kış aylarında 5 liraya satmaya başladım. 2008 yılında bin 500 kavun depoladım ve Alo Kavun diye bir proje aklıma geldi. Matbaacı arkadaşıma broşür ve afiş bastırarak Uşak ve ilçelerine dağıttım. Lokantalar, eğlence mekanları kışın benim kavunumu almak için adeta sıraya girdi. 2009 yılında 6 bin kavun depoladım ve neredeyse tükendi, 400 kavunum kaldı. Tanesini 5 liradan sattığım düşünülürse kazancım ortada. İhtiyacımdan çok para kazanıyorum. Hipermarketler de kışın benden kavun istiyor, çünkü bizim kurak toprakta yetişen organik kavunlarımız Mart ayına kadar bozulmadan dayanabiliyor."

BAŞBAKANDAN YARDIM İSTEMİŞ

Kavun deposu kurma konusunda destek sağlanması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 8 sayfalık mektup yazdığını, olumlu yanıt gelmesi üzerine Ulubey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfından kendisine bin 250 TL verildiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"2010 yılında 80 dekar arazide kavun ekeceğim. Yaklaşık 15 bin kavun depolamayı, büyük bir depolama tesisi kurmayı hedefliyorum. Büyük şehirlerde işsizlik yüzünden zor günler yaşayanlar, benim gibi köylerine dönüp, benzer alternatifleri değerlendirebilir. Kavun satmaya başlamak benim hayatımı değiştirdi."

Haberin Devamı

Soner Kılınç / AA