Gündem 'Alo! Köpeğe hoşt der misiniz?'

'Alo! Köpeğe hoşt der misiniz?'

Paylaş
'Alo! Köpeğe hoşt der misiniz?'

Manisa Belediyesi'nin, halkın sorunlarına anında çözüm bulmak için açtığı telefon yardım hattına ilginç talepler yağıyor

Manisa Belediyesi'nin, halkın sorunlarına anında çözüm bulmak için bünyesinde oluşturduğu ‘188 Çözüm Merkezi’ne günde ortalama 600 telefon geliyor. Kimi taksi çağırmak, kimisi de elektrik faturasını yatırmak istiyor.

Gelen telefonlar arasında en ilginci ise bir kadının evinin önündeki köpek için yardım istemesi oldu. Çözüm merkezini arayan kadın “Apartmanımın önünde bir köpek yatıyor ve ben çok korkuyorum. Eve giremiyorum. Yardımcı olur musunuz” diye sorunca, merkez görevlisi “Hanımefendi köpeğe hoşt deyin o gider” yanıtını verdi. Bunun üzerine aynı kadın “Dedim ama gitmedi. Bir kere de siz der misiniz” deyince görevli de “Peki hanımefendi siz telefonu köpeğe uzatın, ben buradan hoşt derim” dedi.

Çözüm merkezi yetkilisi ile kadın arasında geçen bu konuşma Manisa Belediyesi'nin gelecek ay çıkaracağı gazetesinde yayınlanacak ve İbrahim Atabey tarafından çizilen karikatüre de konu oldu.

Bir kişi de şikayetini, “Oğlumda futbol yeteneği var, ama mahallede top oynayacak yer yok. Siz belediyesiniz, sizin yetkiniz var şöyle mahalleden 4- 5 ev yıkın da buraya futbol sahası yapın. Oğlum topçu olacak, para kazanacak. Oğlum Tanju olacak” diyerek iletti. Çözüm merkezi yetkilisi ise bu telefona, “Beyefendi biz konuyla yakından ilgilenip size döneceğiz” yanıtını verdi.

Çözüm Merkezi'ne 1 Ocak- 7 Eylül 2010 tarihleri arasında ise 10 bin 132 dilekçe geldi. 9 bin 354 dilekçede istenen çözümler yerine getirilirken, geriye kalanların da tamamlanma aşamasında olduğu belirtildi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)