Siyaset Alparslan Arslan üç dakika içinde kayıttan silinmiş
Paylaş
Alparslan Arslan üç dakika içinde kayıttan silinmiş

TÜBİTAK, kana bulanan Danıştay'ın “Yok” denilen kamera kayıtlarını ortaya çıkardı. Ancak saldırıdan önceki iki günün kamera kayıtları kurtarılamadı

Danıştay kana bulanmıştı

Okula gidiş gelişinde türban takan ana okulu öğretmeninin müdür olmasına izin vermeyen Danıştay 2. Dairesi, 17 Mayıs 2006’da Alparslan Arslan adlı avukat tarafından kana bulanmıştı.

Alparslan Arslan’ın silahından çıkan kurşunlarla Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, daha sonra Danıştay Başkanlığı’na seçilen daire başkanı Mustafa Birden’in de yer aldığı dört üye yaralanmıştı.

Olay günü ve öncesi Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının bozuk olduğu bildirilmişti. Avukat Arslan yargılanmış ve müebbet hapse çarptırılmıştı. Ancak daha sonra ortaya çıkan yeni gelişmeler nedeniyle Danıştay baskını 1. Ergenekon Davası’yla birleştirilmişti.

TÜBİTAK açıkladı

Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Mayıs 2006 ile 17 Mayıs 2006 arası Danıştay binasının güvenliği ile ilgili kamera kayıtlarının Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından incelenmesine hükmetmişti.

TÜBİTAK’ın yaptığı araştırmanın sonuçları dün mahkemede açıklandı. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, Danıştay binasına ait kameralarda herhangi bir arıza olmadığının tespit edildiği ifade edildi.

Böylece, Danıştay’ın güvenliğini sağlayan Oyak Savunma ve Güvenlik Şirketi’nin “Kameralarda arıza vardı” açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Birisi mi vardı?

TÜBİTAK’ın raporunda, yapılan inceleme sonucu, 3-15 Mayıs arasındaki görüntülere ulaşıldığı belirtildi. Raporda 15-16 Mayıs tarihlerindeki görüntü kayıtlarının ise silindiği bildirildi.

Alparslan Arslan’ın 16 Mayıs 2006’da Danıştay’da keşif yaptığı öğrenilmişti. Keşif sırasında Alparslan Arslan’ın yanında başka isimlerin de bulunduğu öne sürülmüştü.

Raporda, “Silinmiş dosyaların çok büyük bir bölümünün 16 Mayıs 2006 tarihinde saat 19:47-19:50 tarihleri arasında silindiği ve bu silinmenin geri döndürülemez şekilde yapıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Bilinçli silinmiş

TÜBİTAK’ın raporuna göre kayıtlar, ‘bilinçli olarak’ silinmiş. Raporda bazı görüntülerin silindiği belli olmasın diye dosya adlarının da değiştirildiği yer aldı.

Raporda “Bu işlemin, bilinçli bir silme olabileceği ve silme tarihlerini de saklamaya yönelik olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

2

Haberin Devamı