Spor Göztepe - Eskişehirspor maçında olay! Alpay Özalan takımını sahadan çekti

Göztepe - Eskişehirspor maçında olay! Alpay Özalan takımını sahadan çekti

Paylaş
Göztepe - Eskişehirspor maçında olay! Alpay Özalan takımını sahadan çekti

İzmir Bornova'da oynanan TFF 1. Lig maçında Alpay Özalan takımı Eskişehirspor'u Göztepe'nin attığı gol sonrasında sahadan çekti

Eskişehirsporlular soyunma odasında bir süre bekledikten sonra tekrar sahaya geri döndüler. Hakemler, soyunma odasından çıkmama kararı aldı ve maç tatil edildi. Karşılaşma hakkındaki son kararı TFF verecek. Eskişehirspor sahadan çekildiği için 3-0 hükmen mağlup sayılacak ve puan silme cezası alacak.

Doğanlar Stadı'ndaki karşılaşmanın 6. dakikasında Erkan Zengin'le 1-0 öne geçen Eskişehirspor, 10. dakikada Semih Şentürk'le bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Göztepe'nin Jahovic'le eşitliği yakaladığı müsabakanın 90 dakikalık bölümü 1-1'lik skorla geçilirken, hakemler karşılaşmayı 4 dakika uzattı. Uzatma bölümünde Göztepe'nin Jahovic'le bulduğu golün ardından Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan takımı sahadan çekti.

Futbolcular sahadan çıkarken iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Bir süre saha içinde bekleyen hakemler de sahadan ayrıldı. Yaklaşık 20 dakika sonra konuk ekip sahaya geri döndü ancak hakemler bundan sonra sahaya dönmedi ve maçın tatil edildiği açıklandı.




Eskişehirspor’un 3 puanı silinecek

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan’ın takımı sahadan çekmesinin ardından tatil edilen Göztepe maçı sonrası, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kırmızı-siyahlı kulübün 3 puanını sileceği belirtildi.

TFF 1. Lig’in 8. hafta maçında Eskişehirspor’u konuk eden Göztepe, 90. dakikada skoru 2-1 yapan golü kaydetti. Bu sırada bir pozisyona sinirlenen rakip takım teknik direktörü Alpay Özalan, oyuncularını sahadan çekti. Eskişehirli futbolcuların yaklaşık 30 dakika sonra tekrar sahaya çıkmasına rağmen, hakem Serkan Tokat soyunma odasından çıkmadı ve maçı tatil etti. Bu yaşanan olay sonrası TFF’nin Futbol Disiplin Talimatı’nın 1. Fıkrasının (a) bendine göre Eskişehirspor’un 3 puanını sileceği ve müsabaka için yapılan tüm masrafların da kulüpten tahsil edeceği kaydedildi.

Eskişehirspor, sahadan çekilmesi sonucunda 3-0 hükmen mağlup sayılacak.

(İHA)



"Başkanın talimatıyla takımı çektim"




Eskişehirspor suç duyurusunda bulundu

TFF 1. Lig’in 8. haftasında oynanan Göztepe-Eskişehirspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ve oyuncular, suç duyurusunda bulundu.

Maçtaki olaylar Göztepe’nin 2-1 öne geçmesi ile başladı. Pozisyon öncesinde Eskişehirspor’un faulünün verilmediğini belirten Eskişehirspor cephesi, gol sonrası sahaya atlayan Göztepe taraftarlarını gerekçe göstererek maç bitmeden soyunma odasına çekilmişti. Çıkış tünelinde polislerin oyuncuları copladığı öne sürülürken, Göztepe taraftarının da tünel üstünden Eskişehirsporlu oyunculara saldırdığı iddia edildi. Olayların ardından Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ve oyuncular, İzmir Savcılığına giderek şikayetçi oldu.

İHA muhabirine telefondan açıklamalarda bulunan Başkan Ünal, "Şu anda şikayetimizi İzmir Savcılığına yaptık. Taraftarların sahaya atlaması sonrası güvenlik nedeniyle oyuncuları sahadan çekmiştik. Fakat oyuncularımız koridorda polislerin coplu müdahalesi ile karşılaştı. Bunun yanında Göztepeli taraftarlar tünelin üstüne çıkarak, oyunculara saldırdı. Şu an tüm oyuncularım yanımda ve suç duyurusunda bulunduk. Biz oraya savaşa değil, maç oynamaya gittik. Polisin coplu müdahalesine anlam veremedim. Güvenli olacağını düşünerek tünele girmiştik. Tüm Eskişehirspor camiasına geçmiş olsun. Yaşananlardan ötürü üzgünüz" dedi.

Haberin Devamı