Spor Alper Tezcan ailesiyle açlık grevinde

Alper Tezcan ailesiyle açlık grevinde

Paylaş
Alper Tezcan ailesiyle açlık grevinde

Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı kadroda bulunan Alper Tezcan ve ailesi açlık grevine başladı

Alper Tezcan 3 Mayıs 1981 İstanbul doğumlu. Galatasaray'ın alt yapısından yetişen yetenekli oyunculardan biriydi.

Sarı-kırmızılılar UEFA Kupasını kazandığı 1999-2000 sezonunda, finale gelene kadar en çekişmeli maçlarını İtalya'da Bologna ile oynamıştı.

İtalya'daki maç 1-1'lik skorla sona ermişti. İstanbul'daki rövanş maçında temsilcimiz, dakikalar 89'u gösterdiğinde 2-1 öndeydi ve bu skor üst tura çıkmak için yeterliydi.

4 DAKİKA KALA OYUNA GİRDİ

Son dakikalardaki artan Bologna baskısına karşı önlem almak isteyen dönemin teknik direktörü Fatih Terim, savunma gücünü arttırabilmek için genç oyuncu Alper Tezcan'ı oyuna aldı.

Kalan 4 dakikada elinden geleni yapıp takımını üst tura taşımak isteyen Alper, Kamerunlu yıldız oyuncu Pierre Wome ile çarpıştı ve ayağı kırıldı. Ali Sami Yen'de büyük bir coşku yaşanırken, Alper hastaneye götürüldü.

YANLIŞ AMELİYAT HAYATINI KARARTTI

Sakatlığı sonrası yapılan yanlış ameliyat, 11 ameliyatı daha beraberinde getirdi. Alper eski performansını bir daha asla gösteremedi. 2001 yılına kadar futbol oynayamayan talihsiz oyuncu, iyileşmesinin ardından ikinci ligde birçok takımın formasını giydi.

UEFA MADALYASINI SATIŞA ÇIKARTTI

Dizinden geçirdiği sakatlık, uzun bir süre daha futboldan uzak kalmasına neden oldu. Devletin ve Galatasaray Spor Kulübü'nün kendisine destek vermemesinden yakınan Tezcan, 2009 yılında anne ve babasının sağlık durumlarının kötü olduğu gerekçesiyle UEFA Kupası Şampiyonluğu madalyasını internette satışa çıkardı.

ALPER TEZCAN'LA SORU CEVAP

-Kulüpten alacağınız mı var?

Tabii ki, devletin vemiş olduğu bazı şeyler vardı ve bunları da alamıyoruz mecburen bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz, engelleniyoruz. Engellenince en sonunda ailemle; gelin buyrun oturalım ne varsa dökelim dedik.

-Başlattığınız eylemin sebebi tam olarak nedir?

Buraya gelirken de bayağı güçlükle geldik. Daha yeni ameliyat oldum, ayağa daha yeni kalktım.11 tane ameliyat olmamın hala sıkıntılarını yaşıyorum.

Eskiye dönersek 1991 yılında bu statta ayağım kırıldıktan sonra bayağı zorluklar yaşadık. UEFA Kupası madalyasını satışa sunmuştuk ve bayağı tepki görmüştüm. Bana verilen bazı sözler var. En son 17 Mayıs'ta yapılan kutlama gecesine geç de olsa 10 yıl sonra davet edildim.

Eylemi orada yapacaktım fakat Galatasaray'a yakışmayacağını düşündüm. Şimdi eylemi yapmak nasip oldu. İki hafta önce ameliyat oldum, ayağım aynı yerinden bir kez daha kırıldı ve şu an zorlukla yürüyorum. Yaşadığım bu kadar zorluklar sonucu buradayım.

Size verilen sözleri kimler yerine getirmedi?

UEFA şampiyonu olduğumuzda Fatih Terim'e yükleniyorum. Şu anda benim hakkımı onun savunması gerekiyordu bu durumda. Ayağım kırıldığında ben ameliyat masasındayken aileme verdiği sözler var.

Alper Tezcan sakatlandıysa çeyrek finalde Galatasaray forması giyerken sakatlandı. Devletin vermiş olduğu 250 altın benim şahsım adına verilmesi gerekiyordu. Burada rahmetli başbakanımız Bülent Ecevit'i mezardan mı çıkartıp hakkımı alayım.

Mevcut Galatasaray yönetiminin sana vermiş olduğu bir söz var mı?

En son kutlama gecesinde konuştuğumuzda herkesin vermiş olduğu sözler var. Utanıcak birisi varsa benim utanmam gerekiyor fakat o gece, eski başkanlar olsun, takım arkadaşlarım olsun herkes benden kaçıyor.

Ben kimseden para istemiyorum hakkım olanı istiyorum her zaman bunu söyledim. 10 yıldır onlarla ve hastanelerle uğraşıyorum. Ameliyat olalı iki hafta oldu ayağa kalkmamam gerekiyor.

Bugün başlatacağınız eylem sonrasında nasıl bir gelişme olmasını bekliyorsunuz?

Sakatlıklarım nedeniyle tefeciden borç aldım, 31 yaşına geldim askere gitmek istiyorum ve gidemiyorum. Ne zaman iş hayatına atılacağım.

Ne zaman normal bir hayatım olacak. Her sene bir ameliyat oluyorum. Benim haklı olduğum davalarda Adnan Sezgin çıkıp 'reklam yapıyor' diyor.

Benim reklama ihtiyacım yok. Ben zaten normal hayatımı sürdüren bir insanım. Benden daha iyi Galatasaraylı yoktur. Ben 10 yıldır maça gelemiyorum hâlâ o pozisyon aklıma geliyor.

En sonunda ailemle konuştuğumda artık ben herşeyi göze alıyorum eğer benimle varsanız buyrun Ali Sami Yen'in önüne gidiyoruz ne olursa olsun herkesi karşıma alıyorum'

Ali DANAŞ/İstanbul (DHA)

3

Haberin Devamı