Candaş Tolga Işık Altan Tan haklı
HABERİ PAYLAŞ

Altan Tan haklı

Haberin Devamı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, referandum sonuçlarını değerlendirirken, “AK Parti’den gelen ve şu an tekrar geri dönmekte olan Kürt seçmenler, hendek siyasetine karşı çıkmıştır. PKK’nın iki yıl boyunca devam eden yanlış siyasetini onaylamamıştır. Cevabı birilerine çok zor geliyor. ‘PKK yanlış yaptı; hendek, iç savaş, çatışma, şiddet, terör, yanlıştı’ diyemiyor yüksek sesle” dedi.



Günaydın!



HDP 7 Haziran seçimlerinde yüzde 15’e yakın oy almıştı.

Şayet o HDP 7 Haziran-1 Kasım arası yeniden hortlayan PKK terör örgütünün döktüğü kana, estirdiği terör rüzgarına karşı biraz daha dik durabilseydi, bugün Türkiye’nin ana muhalefet partisiydi.



Ama olmadı, yapmadılar mı yapamadılar mı bilmem. HDP’nin Türkiye siyasetinde kaçırdığı büyük fırsatın en büyük müsebbibi canlı bomba taziyesine giden vekilleri, kendi halkı yerine teröristlerle kucaklaşan partilileridir.



Peki, umut bitti mi? O tren kaçtı mı?

HDP şayet PKK terör örgütüne mesafe koymayı başarabilir; bölgeye ve Kürtlere 30 yıldır zulmeden bu eli kanlı cinayet şebekesine karşı omurgalı bir tavır sergileyebilirse, Türkiye siyasetindeki bütün dengeleri değiştirebilecek o potansiyeli yeniden yakalayabilir.



Altan Tan’ın özeleştirisi bu bakımdan son derece önemlidir.

Geçmişte HDP çizgisinde kurulan tüm partilerde kim terörle mesafe konusunu gündeme taşıyıp bu özeleştiriyi yapsa bir şekilde linç edildi. Umarım bu sefer farklı olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder