Bilim - Teknoloji Alternatif enerjilere 1 milyar dolarlık kaynak ayırdı
Paylaş
Alternatif enerjilere 1 milyar dolarlık kaynak ayırdı

ExxonMobil, alternatif enerji kaynaklarını araştırmak adına yıllık 1 milyar dolar değerinde araştırma bütçesi ayırdı

Son yıllarda birçok firma yenilenebilir enerji alanında çok farklı yatırımlar yapmaya başladı. Bu şirketler arasında gelir kalemini fosil yakıttan elde eden kuruluşlar da katılmaya başladı.

Günlük yaklaşık olarak 8 milyon varil petrol üretimi gerçekleştiren ve yıllık 40 milyar doların üzerinde kar yapan ExxonMobil de bu şirketlerden biri haline geldi. Firma alternatif enerjiler konusunda 1 milyar dolarlık bir araştırma fonu oluşturmaya karar verdi.

PROJELERE FON AYIRMA KARARI ALDI


Yosunlardan tarımsal atıklara varana kadar farklı ürünleri yakıt olarak kullanılabilme olanağını araştıran şirket, bu yönelimleri enerji dünyasının fosil yakıtlardan alternatif enerjilere kaydığının kanıtı olarak gösteriyor. ExxonMobil bu durumu oldukça akıllı değerlendirerek araştırma projelerine fon ayırma kararı aldı.

ExxonMobil araştırma alanlarını çok farklı yönlere kaydırarak yayılım alanını genişletmek istiyor. Doğal gaz veya hidrojen yerine karbondioksit ile reaksiyon gerçekleştiren yakıt hücresi üretmey çalışması buna örnek gösterilebilir. Firma karbondan elde edilen ve bununla elektrik üreten bir tesis kurmayı planlıyor. FuelCell Energy adı verilen bu teknik ile negatif emisyon hedefine ulaşılmış olunacak. Ayrıca ham petrolün işleniğ plastiğe dönüştürülmesi projesine ise Georgia Üniversitesi destek veriyor.

Sonuç olarak birçok şirket gibi ExxonMobil de alternatif enerji tarafında olan fırsatları değerlendirmek istiyor. Yapılan bu yatırımlar ise şirketlere karlılık ve yayılım alanlarında genişlik imkanı sağlıyor.


Samsung, Apple fanlarıyla fena dalga geçti!

Haberin Devamı