Gündem Altı kişiyi öldüren katili Güneydoğu mu delirtti?

Altı kişiyi öldüren katili Güneydoğu mu delirtti?

Paylaş
Altı kişiyi öldüren katili Güneydoğu mu delirtti?

Eşi ile eşinin ailesinden 5 kişiyi öldüren Şafak Köksal'ın 6 kez müebbet hapsi isteniyor. Avukatı, “Müvekkilim Hakkari'de askerlik yaptı. Akli dengesi yerinde olmayabilir. Rapor alınsın” dedi

ORMANDA PUSU KURMUŞTU

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır köyünde geçtiğimiz 20 Ağustos’ta Şafak Köksal, evi terk ederek babaevine dönen eşi Ayşe Köksal (23) ile ailesini katletmişti. Şafak Köksal, kayınpederi Hüseyin (49), kayınvalidesi Havva (45) ve baldızları Zülfiye (24) ile İlknur Köroğlu’nu (26) ormanda pusu kurarak, eşi Ayşe Köksal ve kayınbiraderi Aydın Köroğlu’nu (20) da kayınpederinin evinde öldürmüştü.

‘SAVAŞA MI GİDİYORDUN?’

Tutuklanan Şafak Köksal, ağabeyi ve babası hakkında 6 kez müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Dün davada ilk kez hakim karşısına çıkan Şafak Köksal, olay günü babasının otomatik av tüfeği, fişekliği ve tabancasıyla ormana gittiğini söyledi. Bunun üzerine hakim Aykın Özer, “Bu kadar silahla savaşa mı gidiyordun?” diyerek tepki gösterdi. Şafak Köksal “Avlanmak ve mantar toplamak için ormana gittim” dedi.

ASKERLİĞİNİ HAKKARİ'DE YAPMIŞ

Şafak Köksal’ın avukatı, “ Müvekkilim askerliğini Hakkari’de yaptı. Bu yüzden 6 kişi katlederken akli dengisinin yerinde olup olmadığından emin değiliz. Adli tıptan rapor alınsın” dedi. Mahkeme, 6 kişinin katili Şafak Köksal’ın ceza almasını ortadan kaldıracak derecede akli ve ruhi yönden sorunu olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verdi.

‘GÜNEYDOĞU SENDORUMU’ OLABİLİR Mİ?

Teröristlerle yoğun çatışmaların yaşandığı Güneydoğu’da askerlik yapanların fiziksel ve duygusal travmaya uğradığı ileri sürülerek, bu duruma ‘Güneydoğu Sendromu’ deniliyor. Kararla Türkiye’de ilk kez Güneydoğu’da askerliğini yapan ve ardından suça karışan bir kişinin Güneydoğu Sendromu geçirip geçirmediği raporla tespit edilecek. Adli Tıp, “Akli dengesi yerinde değil” derse Şafak Köksal cezadan kurtulacak.  DHA

2