Yaşam Altın Ayı ödülü Bal'ın

Altın Ayı ödülü Bal'ın

Paylaş
Altın Ayı ödülü Bal'ın

60. Berlin Film Festivali'nde uzun metrajlı film dalında Altın Ayı ödülünü Semah Kaplanoğlu'nun 'Bal' filmi kazandı

60. Berlin Film Festivali Berlinale’de, "Altın Ayı" ödülünü, Semih Kaplanoğlu’nun "Bal" adlı filmi kazandı.

Kaplanoğlu, törende ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Berlinale’ye, ödülü kendilerine layık gören jüriye, televizyon kanallarına, kendisini destekleyen annesi Semra ve eşi Leyla Kaplanoğlu’na teşekkür etti.

Filmin çekimi sırasında ormanda bir ayıyla karşılaştıklarını ve ayının kendilerini görünce kaçtığını anlatan Kaplanoğlu, "Sanıyorum o ayı şimdi burada" dedi.

Kaplanoğlu, filmin çekimini yaptıkları güzel doğada elektrik santrallerinin yapılmasının planlandığını belirterek, bu ödülü kazanmalarının, bu planların engellenmesine katkı sağlayacağını ümit ettiğini söyledi.

Bal, daha önce de, Berlin Film Festivali'nde bağımsız jüri ödülünü kazanmıştı.

ÖDÜL KAZANAN DİĞER YAPIMLAR VE İSİMLER

"Gümüş Ayı" ödüllerini de en iyi rejisör dalında, İsviçre’deki evinde göz hapsinde bulunan rejisör Roman Polanski, en iyi senaryo dalında "Tuan Yuan" adlı Çin filmi, en iyi en iyi kadın oyuncu dalında "Caterpillar" filmindeki rolü ile Japon oyuncu Shinobu Terajima, en iyi kamera dalında "How I Ended This Summer" adlı Rus filmindeki çekimlerden dolayı Pavel Kostomarov aldı. En iyi erkek ödülü dalında "Gümüş Ayı"yı, "How I Ended This Summer" filminde oynayan Grigori Dobrygin ile Sergei Puskepalis paylaştı.

Jüri Büyük Ödülü, Amerikalı film yıldızı Rene Zellweger tarafından Rumen rejisör Florian Serban’a verilirken, Serban’ın filmi "If I Want Whistle, I Whistle", festivalin kurucusunun adının verildiği Alfred Bauer Ödülünü aldı.

Berlinale Kamera Ödülünü Japon rejisör Yoji Yamada, ilk kez gösterilen en iyi film ödülünü de İsveç filmi "Sebbe" kazandı.

Haberin Devamı