Spor Altın çocuk Selçuk Nebi

Altın çocuk Selçuk Nebi

Paylaş
Altın çocuk Selçuk Nebi

Moskova'da 74 kiloda Dünya Şampiyonluğu'nu kazanan ve 47 yıl sonra üst üste iki kez altın madalya alma şerefini yakalayan ilk Türk güreşçisi olan Selçuk Çebi meydan okudu. Altın çocuk, “Hedefim önümüzdeki yıl altınları üçlemek. Londra Olimpiyatları'nda da altın madalya benim olacak” dedi

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 74 kiloda altın madalya kazanan Selçuk Çebi, 1962’de Toledo’da ve 1963’te Helsinki’de Dünya Şampiyonu olan Tevfik Kış’tan 47 yıl sonra, üst üste iki dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçti. 28 yaşındaki Selçuk Çebi, şampiyon güreşçi Şeref Eroğlu’nun güreşe veda etmesinden sonra beklediği fırsatı yakalayabildi. Kariyerinde sadece iki dünya şampiyonası bulunan Çebi, geçen yıl Danimarka’nın Herning kentinde, bu yıl da Moskova’da dünya şampiyonu olarak “ikide iki” yapmayı başardı. Hedefinin üçüncü altın madalyayı da almak olduğunu kaydeden Çebi şöyle konuştu: “Yıllarca Şeref Eroğlu gibi bir sporcuyla rekabet etmem, kazandığım şampiyonluklarda etkili oldu.

Haberin Devamı

Hedef üçlemek

1.5 yaşındaki oğlum Yusuf bana uğur getirdi. İki şampiyonluğu da o dünyaya geldikten sonra kazandım. 2012 Londra Olimpiyatları’nda da altın madalya almak istiyorum. Kendime güveniyorum. Hedefim Ay-Yıldızlı bayrağı hep göklere çektirmek. Bana destek olan herkese teşekkür ederim. Takım halinde ikinci olduk. Geçen yıl birinciydik, yine de bu başarılı sayılır. Geleceğimiz parlak.