Spor Altın kızları bağrımıza bastık

Altın kızları bağrımıza bastık

Paylaş
Altın kızları bağrımıza bastık

Türkiye'ye tarihi sevinçler yaşatan Atletizm Milli Takım kafilesi dün yurda döndü

İspanya’nın Barcelona ketinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 3 altın, bir gümüş madalya alarak tarihi bir başarıya imza atan Atletizm Milli Takımı kafilesi, yurda döndü.

Haberin Devamı

THY’ye ait uçakla Barcelona’dan gelen kafileyi Atatürk Havalimanı’nda, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile çok sayıda vatandaş coşkulu bir şekilde karşılandı.

Programı nedeniyle Hırvatistan’ın Zagreb şehrine giden Elvan Abeylegesse’nin yer almadığı kafilede en çok ilgiyi 100 metre engellide zafere ulaşan Nevin Yanıt ve 5 bin metrede altın kazanan Alemitu Bekele gördü. Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, birinci olan sporculara birer altın hediye etti.

İstiklal Marşı beni coşturdu

Bayanlar 100 metre engellide birinci olan Nevin Yanıt, emeğinin karşılığını aldığını söyledi. İspanya’ya birincilik için gittiğini söyleyen Nevin, “Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı herkese okutturmak için gittim ve bunu başardım. Ülkeme madalya kazandırdığım için çok mutluyum. Emeğimin karşılığını aldım. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bayanlar yüksek atlamada yarışan, ancak başarılı olamayan 20 yaşındaki Burcu Ayhan da “Madalya almak isterdim, ancak olmadı. Gelecekte ben de ülkemi sevince boğacağım” diye konuştu.

Yeniden doğdum

Şampiyonada Türkiye’ye 5 bin metrede altın madalya kazandıran Alemitu Bekele, Türkiye’ye madalya kazandırdığı ve Türk bayrağını dalgalandırdığı için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Bekele, yarıştan sonra Türk bayrağını eline aldığında kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade ederek, “3 altınımız oldu. Çok güzeldi. Gözümüz doldu. Nevin yarıştan sonra ağlarken, ben de televizyonda onu izlerken ağlıyordum” diye konuştu.