Yaşam Altın Koza ertelendi

Altın Koza ertelendi

Paylaş
Altın Koza ertelendi

Adana'da 7- 13 Haziran tarihleri arasında 17'ncisi organize edilen Altın Koza Film Festivali ertelendi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yaptığı operasyon ve İskenderun'da askeri birliğe PKK'nın roketatarlı saldırısı sonucu askerlerimizin şehit edilmesi nedeniyle 17'nci Altın Koza Film Festivali'nin ertelendiğini duyurdu.

İsrail'in Filistin halkına yaşattığı dramın ardından, bu ülkeye giden insani yardım gemilerinin de bombalanması ve İskenderun'da askeri birliğe PKK'lı teröristlerce yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadığını söyleyen Mustafa Tuncel, şunları söyledi:

"İNSANLAR AĞLARKEN BİZ EĞLENEMEYİZ"

“İsrail'de ve İskenderun’da yaşanan insanlık ayıbı saldırılar nedeniyle, bu yıl 17'ncisi gerçekleşecek olan Altın Koza Film Festivali’ni erteleme kararı aldık.

Dünyada ve ülkemizde insanlar kan ağlarken, bizim eğlenmeye hakkımız yok. İsrail'i ve terör örgütünü kınıyor, her iki saldırıda şehit düşenlere Allah'tan rağmen diliyorum.”

Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden ayrılmasından sonra festivalin yapılıp yapılmayacağı bir süredir tartışılıyordu. Altın Koza A.Ş.’de de yönetim değiştirilmişti. Sanat çevreleri, en azından film yarışmalarının yapılabileceğini bunun gözardı edilmemesi gerektiğini savunuyor.

ADANA/DHA

Haberin Devamı