Volkan Aliakar Altın kural!
HABERİ PAYLAŞ

Altın kural!

İnter’i deplasmanda mağlup eden, Lille önünde de sahadan beraberlikle ayrılmayı başaran Trabzonspor’un bana göre grubun en zayıf halkası CSKA Moskova’ya mağlup olacağını hiç düşünmüyordum. Bordo-Mavililer’in, Türkiye’ye en az bir puanla döneceğine olan inancım tamdı. Ancak futbolda hiç değişmeyen altın bir kural vardır: ‘Atamayana, atarlar.’ İşte dün akşam bu kural devredeydi. 3-0’lık skoru buna bağlamak belki garipsenebilir. Fakat maçı 90 dakika izleyenler bana hak verecektir.

[[HAFTAYA]]

Topla oynama oranlarına bakıldığında takımlar birbirlerine çok yakınlar. Pas yüzdeleri de hemen hemen aynı. Yakalanan gol pozisyonlarında ise Trabzonspor’un önde olduğu söylenebilir. Maç sonunda ortaya çıkan sonuç; CSKA Moskova: 3 - Trabzonspor: 0. Peki bu farklı skorun sebebi ne olabilir? Kesinlikle bireysel oyuncu kalitesi. Rus temsilcisi hemen hemen girdiği tüm pozisyonları gole çevirdi. Vagner Love ve Doumbia, CSKA Moskova’yı sırtladı. Trabzonspor’da durum ise tam tersi. Karadeniz fırtınasındaki eksikler azımsanmayacak kadar çoktu.

Haberin Devamı

Özellikle forvet hattının iki önemli isminden Burak cezalı, Henrique de sakattı. Deplasmanlarda çok iş yapacak bu isimlerin yokluğunu fazlasıyla hissetti Bordo-Mavililer. Her şeye rağmen 3-0’lık yenilgi Trabzonspor’a yakışmadı. Bu skor; oyuncuları moral açısından da geriye itti. Şimdi gözler Avni Aker’deki rövanşta. Karalar bağlamaya gerek yok. Eksiklerin de takıma katılmasıyla 2 Kasım’da sahada bambaşka bir Trabzon olacak. Galibiyetin umutları tekrar yeşerteceği unutulmamalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder