Ekonomi Altın rekordan rekora koşuyor

Altın rekordan rekora koşuyor

Paylaş
Altın rekordan rekora koşuyor

Uluslararası piyasada altın yılbaşından bu yana yüzde 29 artış gösterdi. Altının onsu en yüksek 1,431 doları görürken, çeyrek altın da 120 lirayı zorluyor

Güvenli liman olarak nitelendirilen altın, piyasalarda yükselişini sürdürürken, yeni rekorlara imza atıyor. Uluslararası piyasada altının onsu 1.431 dolara kadar çıkarken, yılbaşından bu yana yüzde 29 oranında artış kaydetti.

Bugün uluslararası piyasalarda altının onsu 1.414 dolardan işlem görüyor. Altın Kapalıçarşı da rekor yükseliş gösterirdi. 24 ayar külçe altının satış fiyatı dün kapanışta 70,90 lira ile rekorunu yeniledi.

Böylece külçe altında yaklaşık 1 yıllık dönemde yüzde 34'lere varan değer artışı yaşandı. Bu saat itibariyle serbest piyasada külçe altının satış fiyatı 70,50 lira seviyelerinde bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN 120 LİRA BANDINDA

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altındaki yükselişi değerlendirdi. Altın fiyatının son günlerdeki yükselişinde özellikle yurtdışı vadeli piyasalarda kontrat işlemlerinde açık pozisyonların yıl sonu itibariyle kapatılmış olmasının etkili olduğunu söyledi.

Altının onsunun dün 1.407 dolarlık direncin kırılmasının ardından 1,415 dolara kadar yükseldiğini hatırlatan Yıldırımtürk, bu işlemlerin tamamlanması halinde önümüzdeki seanslarda 1.400 dolara doğru bir geri çekilmenin söz konusu olabileceğini bildirdi.

Haberin Devamı