Gündem Altın suyuna batırılmış pirinci 10 bin TL'ye sattı

Altın suyuna batırılmış pirinci 10 bin TL'ye sattı

Paylaş
Altın suyuna batırılmış pirinci 10 bin TL'ye sattı

Mersin'in Silifke ilçesinde altın suyuna batırılmış 13 pirinç madenini altın diye sattığı öne sürülen 17 yaşındaki zanlı, bu yöntemle aynı kişiyi ikinci kez dolandırmaya çalışınca yakalandı

Alınan bilgiye göre, İ.Y. (17), lokantacı Abdullah D’ye (31) altın suyuna batırılmış 13 pirinç madenini altın diyerek 10 bin lira karşılığında sattı. Zanlıyla 17 adet için de 25 bin liraya anlaşan Abdulah D, satın aldığı pirinç madenlerini bozdurmak için kuyumcuya gidince dolandırıldığını anladı. İhbar üzerine harekete geçen Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Abdullah D’nin ikinci satış için zanlıyla irtibata geçmesini sağladı.

Haberin Devamı

Zanlı İ.Y, daha önce anlaştıkları 17 adedi de teslim etmek için Değirmendere köyünde Abdullah D. ile buluşunca jandarma tarafından yakalandı. Yapılan araştırmada İ.Y’nin tesadüfen eline geçen kartvizitlerden adlarını öğrendiği iş sahiplerini arayarak daha önceden tanıştıkları izlenimini verdiği, ardından da alışverişe ikna ettiği öğrenildi. Pirinç madenlerini İzmir’de bir iş hanındaki dükkanda imal ettiği öğrenilen zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

AA