Ekonomi Altın takının ayarı düştü

Altın takının ayarı düştü

Paylaş
Altın takının ayarı düştü

Altın takının ayarı düştü

Fiyatların yükselmesiyle altın takıda ayarlar 8’e kadar düşerken, 8 ayar yeni ürünlerin de piyasaya çıkması bekleniyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle piyasadaki 14 ayar ‘pres’ yarım, çeyrek ve ‘Maşallah’a talep arttı. Bu ürünlerin ağırlığı ve fiyatı normallerinin neredeyse onda biri kadar.

Haberin Devamı

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, son bir yılda çeyrek satışlarının yüzde 75 düştüğünü söyledi.

DOĞU'DA 22 AYAR VAZGEÇİLMEZ

Düşük ayarlı altınların ağırlığı, sesi ve rengiyle ayırt edilebildiğini dile getiren Mehmet Ali Yıldırımtürk, “22 ayar çeyreğin önünde Atatürk’ün resmi, arkasında ise Darphane’de basıldığı ve onun altında basım tarihi yer alıyor. Pres çeyreğin ağırlığı normaline göre fark edilebiliyor” dedi.

Yıldırımtürk, 22 ayarın Türkiye’nin doğusundan gelen altın birikiminde daha çok görüldüğünü, batıda ise daha çok 14 ayarın satıldığını ifade etti.

ALYANSLAR 8 AYAR OLACAK

Bilezik ve kolyelerde 8 ayar altınların artmasının beklendiğini kaydeden Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Daha önce 18, şimdi 14 ayar olan alyanslar belki bundan sonra 8 ayar olacak. Yani fiyatlar arttıkça ayar düşüyor. Tasarruf amaçlı 22 ayar bilezikler talebin zayıf olması nedeniyle gelecek yıllarda vitrinlerde görülmeyebilir. Altın fiyatlarının artması halinde 8 ayar ürünler yaygınlaşacak. Bu tür yeni ürünler piyasaya çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı