Ekonomi Altın ve emtialarda neler oluyor?

Altın ve emtialarda neler oluyor?

Paylaş
Altın ve emtialarda neler oluyor?

Altın ve emtialarda neler oluyor?

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, dün Financial Times gazetesine bir yazı yazarak kritik bir değerlendirme yaptı. Zoellick, dünyanın önde gelen ekonomilerinin kur hareketlerine rehberlik etmesi için, altını yeniden standart haline getirmesi çağrısında bulundu.

Zoellick'in altın fiyatlarına dair yaptığı açıklama, Zirve seviyelerinde olan altın için "altın fırsat mı doğuyor” yorumlarına neden oldu.

Borfin, Borsa Finans Eğitim Portalında(www.borfin.com.tr) aralık ayında vadeli işlemler eğitimi verecek olan Ateşan Aybars, son yıllarda finans ve emtia fiyatlarında gözlenen aşırı oynaklığın şirketlere ve yatırımcılara ciddi fırsatlar doğurmakla birlikte çaresizliği de beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Aybars 2008 küresel kriz öncesi muhteşem bir yükseliş sergileyen emtia piyasalarının krizin ardından ciddi bir gerilemeye sahne olduğunu ve olağanüstü yatırım fırsatları ortaya çıktığını anlatıyor. Kriz sonrası yapısal değişimlerin emtia fiyatlarını önemli ölçüde değiştirdiği bu süreçte yatırımcı gerekli bilgi ile donanması gerektiğini belirten Aybars, bu tarz çıkışların yatırımcılar üzerinde yaratacağı etkinin azaltılması için yatırımcının ufkunu genişletmesi gerektiğine ve bu konuda gerekli donanımı almasının şart olduğuna değiniyor.

Ateşan Aybars, www.borfin.com.tr'de düzenlediği "Vadeli Piyasalar Eğitimi" ile katılımcıların piyasalarla ilgili temel kavramların anlaşılması ve yatırım stratejilerinin akılcı kullanımının yanı sıra reel sektörün emtia fiyatlarındaki oynaklıktan kaynaklanan girdi maliyetlerinin yönetilebilmesinin amaçlandığını belirtiyor.

Aybars yatırımcılar için şu noktaya dikkat çekiyor: “Kriz sonrası yapısal değişimler emtia fiyatlarını önemli ölçüde değiştirdi. Bu süreçte yatırımcı gerekli bilgi ile donanmalı ve fırsatlara karşı konumlanmalı.

Haberin Devamı