Ekonomi Altın'da 'uçuk' tahmin!

Altın'da 'uçuk' tahmin!

Paylaş
Altın'da 'uçuk' tahmin!

Altın'da 'uçuk' tahmin!

Altın fiyatları bu hafta yeni rekorlar kırmaya devam ederken, yatırımcılar yükselişin ne kadar süreceğini merak etmeye başladı. Altının ons fiyatı 1.227,50 dolara çıkıp rekor kırdıktan sonra şu sıralar 1.217,40 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

Piyasa Stratejisti David Tice, altın fiyatlarının değerinin çok üzerine çıktığını, muhtemelen geri çekileceğini, ancak bu geri çekilmenin sadece geçici olduğunu kaydetti.

'5 BİN OLUR' DİYEN BİLE VAR

Gelişmekte olan ülkelerin bankacılık sistemi dışındaki altın rezervlerinin sadece yüzde 2,2, gelişmiş ülkelerin ise yüzde 38 olduğunu ifade eden Tice, gelişmekte olan piyasaların bu rezervleri yüzde 5’e çıkarması durumunda altının rahatlıkla 2 bin-2 bin 500 dolara yükseleceğini kaydetti.
Tice, bugün altın satın alanların 2 yıl sonra "çok mutlu" olacaklarını belirterek, iki yıl sonra altının onsunun 3 bin dolara çıkmasını beklediğini söyledi.

Bazı uzmanlar, daha da ileri gidip, Barack Obama'nın Beyaz Saray'daki görev süresi bitmeden altının 5 bin dolar seviyesine çıkacağı tahmininde bulundu.

Haberin Devamı

"TÜM PARASAL VARLIKLAR KUŞKU ALTINDA"

Tocqueville Gold Fund Portföy Müdürü John Hathaway, gelecek üç yıl içinde altın fiyatlarının şu anki seviyesinin iki katına çıkabileceğini ifade etti.
Hathaway, parasal varlıklarda kendilerini daha rahatsız hisseden yatırımcıların altına kaydığını ifade ederek, "Sadece dolar değil, dünya genelinde bütün parasal varlıklar kuşku altında" dedi.

"YENİ TALEBİ KARŞILAYACAK YETERLİ ALTIN YOK"

Euro Pacific Capital Peter Schiff de gelecek talebi karşılayacak yeterli altın olduğuna inanmadığını çünkü altının sadece emtia olmadığını aynı zamanda para olduğunu söyledi.
Schiff, "Merkez bankaları sıfıra yakın faiz oranlarıyla para birimlerini ilgi çekici olmaktan uzak hale getirdiğinden, insanlar geleneksel yöntemlere başvuruyorlar, altın biriktiriyorlar. Bu da talebi patlatacaktır" diye konuştu.