Ekonomi Altından yeni rekor

Altından yeni rekor

Paylaş
Altından yeni rekor

Altından yeni rekor

Altının ons fiyatı, uluslararası piyasalarda 1,249,65 doları görerek yeni bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

PETROL FİYATI 73 DOLARA YAKLAŞTI

ABD ham petrolünün varil fiyatı 1 dolardan fazla değer kaybederek, 73 dolara yaklaştı.

ABD’de ham petrol stoklarının artması ve Avrupa’daki borç krizinin gelecekte enerji talebindeki büyümeyi engelleyeceğine ilişkin kaygılar ABD ham petrolünün fiyatının düşmesinde etkili oldu.

ABD ham petrolünün varil fiyatı Haziran ayı teslimi 1,21 dolar azalışla 73,19 dolar oldu. ABD ham petrolünün varil fiyatı gün içinde bir ara 72,72 doları gördü ve 12 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesine indi.

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 2,09 dolar gerileyerek, 78,02 dolara indi. Piyasa uzmanları, Avrupa’daki borç krizinin küresel ekonominin toparlanması konusunda kaygılara yol açmasının petrol talebine ilişkin soru işaretleri yarattığını söylüyor.

Haberin Devamı

Avronun ABD doları karşısında 14 ayın en düşük seviyesine inmesinin de Avrupa’nın, dolarla işlem gören petrol gibi emtiaları satın almasını azalttığı belirtildi.

Bu yıl için küresel petrol talebi tahminini günlük 50 bin varil azaltarak günlük 1.62 milyon varile çeken Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Yunanistan’daki borç krizinin İspanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkelere yayılmasının petrol tüketimine büyük darbe vuracağını açıklamıştı.

AVRUPA BORSALARI

Öte yandan Avrupa’da borsalar değer kaybetmeye devam ediyor.
Şu sıralar Frankfurt Borsası’nda DAX Endeksi yüzde 1,20, Londra Borsası’nda FTSE 100 Endeksi yüzde 1,67, Paris Borsası’nda CAC 40 Endeksi yüzde 2,25, Zürih Borsası yüzde 1,13, Madrid Borsası’nda Ibex-35 Endeksi de yüzde 3,63 ve Brüksel’de borsa yüzde 2,06 düştü.