Gündem Altını duyan, okumaya koştu

Altını duyan, okumaya koştu

Paylaş
Altını duyan, okumaya koştu

Altını duyan, okumaya koştu

Van'ın Özalp İlçesi'nde, Kaymakamlık tarafından ‘Ana- kız okuldayız’ kampanyasına destek olmak amacıyla her kursiyere çeyrek altın verileceğinin duyurulması üzerine başvuru patlaması yaşandı. Okuma- yazma kurslarına katılımın geçtiğimiz yıllara oranla yüzde yüz arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde okuma yazma oranını artırmak amacıyla 3 yıldır uygulanan ‘Ana- kız okuldayız’ kampanyası, Van'ın Özalp İlçesi'nde ilginç bir uygulamayı da beraberinde getirdi. Kaymakamlık, okuma yazma bilmeyenlerin oranını düşürmek ve açılan kursları cazip hale getirmek amacıyla katılan her kursiyere çeyrek altın vereceğini duyurdu. Konunun duyurulması üzerine okuma yazma bilmeyenler Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara akın etti. İlçede 106 ayrı merkezde açılan 1'inci kademe kurslarına 1869 kadın ve 189 erkek olmak üzere toplam 2 bin 58 kişi müracaat etti. Geçen yıl bu rakamların ise 59 kurs merkezinde 710'u kadın toplam 1019 kişi olarak gerçekleştiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bilgi veren Özalp Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mecit Baltacı, Kaymakamlık tarafından her kursiyere çeyrek altın verileceğinin duyurulması üzerine vatandaşların kurslara ilgilerinin arttığını, bunun da sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakam Hüseyin Demirbaş'a da teşekkür eden Baltacı, “Geçen yıl 1'inci kademe için 59 ayrı kurs merkezimizde toplam 1019 kişi okuma yazma öğrendi. 2'nci kademe kurslarımıza ise 38 kurs merkezimizde toplam 576 kişi katılmıştı. Ancak bu yıl rakamlarda adeta patlama yaşandı. Bu yıl yoğun müracaattan dolayı 106 kurs merkezi açmış bulunmaktayız. Bu merkezlerimize ise 1869 kadın ve 189 erkek olmak üzere toplam 2 bin 58 kişi okuma yazma öğrenmek amacıyla katılmış ve kurslara devam etmektedir. Çeyrek altınlarımız Kaymakamlık tarafından alınarak başarılı olan tüm kursiyerlerimize dağıtılacaktır” dedi.

Ferhat ATACAN/ÖZALP (Van), (DHA)