Ekonomi Altının gramı 145 liranın üzerinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Altının gramı 145 liranın üzerinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Paylaş
Altının gramı 145 liranın üzerinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Altının ons fiyatı yükselişe geçti, altının gram fiyatı ise yatay seyirle 145,6 lira seviyesinde dengelendi. Peki, çeyrek altın ne kadar? İşte Kapalıçarşı'dan ilk rakamlar...

ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından uluslararası piyasada değer kaybeden altının ons fiyatı, bugün tepki alımlarıyla toparlanırken, altının gram fiyatı dünkü yüzde 0,7'lik değer kaybı sonrası yatay bir seyir izliyor.


ÇEYREK ALTIN 239 LİRA


Gram altın bu sabah 145,6 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 239 lira, Cumhuriyet altını da 975 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün 1.288 dolarla yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün yükselişe geçti. Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 artışla 1.298 dolardan alıcı buluyor.

Küresel piyasalarda jeopolitik risk algısının zayıflamasıyla düşüş trendine giren ons altının, ilk kritik destek seviyesi olan 1.288 doları test ettiğini belirten uzmanlar, bugün altının ons fiyatının 1.291-1.301 bandında dalgalı bir seyir izleyebileceğini ifade ederek, altının gram fiyatında ise 145,3 lira seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydettiler.

Haberin Devamı