Siyaset 'Altta din-imam, üstte han-hamam'
Paylaş
'Altta din-imam, üstte han-hamam'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “AKP'nin iki türlü politikası var” dedi ve şöyle anlattı: Altta din-iman, üste han-hamam politikası yapıyorlar

BU KEZ YUMURTA YOK

Deniz Baykal, 2 Nisan 2010’da CHP Genel Başkanı’yken gittiği Van’da AK Partili olduğu bildirilen bir grubun yumurtalı saldırısına uğramıştı.

Baykal’dan boşalan koltuğa oturan Kemal Kılıçdaroğlu dün CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez Van’a gitti.

Beşyol Meydanı’ndaki Defdardarlık Caddesi’nde toplanan yaklaşık 1000 kişiye seslenen Kılıçdaroğlu “Birileri bugün Van’ı Vanlıyı değil, cebini düşünmekle meşgul. O milletvekillerinin ne yaptığını çok iyi biliyorsunuz” dedi.

‘HAN HAMAM SAHİBİ’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Bunların iki türlü politikası var. 8 yıldır iktidardalar. Altta din-iman, üste han-hamam politikası yapıyorlar. Vatandaşların arasına giriyorlar, dinden imandan Allah’tan, peyganberden bahsediyorlar.

Eyvallah, ondan sonra ne yapıyorlar, bir bakıyorsunuz hepsi han, hamam sahibi olmuş köşeyi dönmüş. Eğer bu gün geçmişte bakanlık yapanlardan birisinin kardeşi Van’da 25 korumayla geziyorsa, Vanlıların düşünmesi lazım.

‘30 YIL KİM NE YAPTI?’

Konuşmasında PKK terörüne de değinen Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde akan kanı durduracağız” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Bize diyorlar ki siz bu bölge için ne düşünüyorsunuz ve zamanı gelince Recep Bey der ki ‘Siz hiç iktidar olmadınız’.

Doğru, tek başına iktidar olmadık. Ama sormak isterim Vanlı kardeşlerime, biz iktidar olmadık, 30 yıldır kimler iktidar? 30 yıldır kim bu akan kanı durduramadı, dönüp de bir kendilerine baksınlar. 30 yıldır ne yaptı bunlar.

‘KANI DURDURACAĞIZ’

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Söz veriyorum, şiddeti engelleyeceğiz, akan kanı durduracağız. İnsana değer vermezseniz, ‘İnsan insandır başımızın üstünde yeri vardır’ demezseniz, bunları engelleyebilir misiniz?

Recep Bey der ki ‘Ya sev ya terk et’. Söyleyen adam bu ülkenin Başbakanı, sormayacak mıyız, sen kim oluyorsun da bu ülkenin yurttaşına ‘Ya seveceksin, ya bu ülkeyi terk edeceksin’ diyeceksin. Biz bunu söylüyoruz.

Sebahattin YILMAZ-Osman BEKLEYEN-Gülay ÖZEK-Murat ÇAĞLAR/DHA

Haberin Devamı