Mesut Yar Ama bu aynı soyadı!
HABERİ PAYLAŞ

Ama bu aynı soyadı!

Haberin Devamı

Yayına girmeye hazırlanan “Asla Vazgeçmem” (Show TV) dizisinde Tolgahan Sayışman zengin ve yakışıklı Yiğit Kozan karakterini canlandıracak. Bu tamam... Ancak Kozan soyadı Star TV’de yayınlanan “Beni Affet” dizisinin kötü adamı Osman Kozan ile yakışıklı, zengin çocukları Kemal Kozan ve Cüneyt Kozan karakterlerini akıllara getirdi... “Beni Affet”teki Kozan Çiftliği’nde yeterince “olağanüstü durumlar” yaşanıyor. Son olarak Kemal Kozan’ın karısı Bahar yine ve yeniden hastaneye düşmüş, komaya girmiş, hayat mücadelesi verirken “Asla Vazgeçmem” dizisinden bir replikte Amine Gülşe’nin oynadığı Nur, “Allahın belası Kozan Çiftliği’ne gidiyorum’’ diyordu... Yahu bu Kozan Çiftliği, Ankara’daki meşhur Kozan Çiftliği olmasın sakın? Neyse, keşke soyadı konusunda daha farklı bir seçim olsaydı. Çünkü “Beni Affet”in Kozan Ailesi bir dizide yaşanması gereken her şeyi yaşadı. Yeni Kozan’lardan ne çıkar, kestiremiyorum?

[[HAFTAYA]]

Salıyı kim alacak?

“Bir gün bir iş gelecek ve kısmen hâlâ oturmamış bir profil çizen salı gecesini teslim alacak” demiştim. Tarihe not düşülsün diye köşede de yazıya geçiyorum... “Küçük Ağa” (Kanal D) geçtiğimiz yılın performansını çıkaramadı ve kan kaybetti, bu bir. “Kaderimin Yazıldığı Gün” (Star TV) kağıt üzerinde birinci gözükse de reyting olarak iki haneli rakamları yakalayamadığı için insanda “oldu” denecek bir hissiyat bırakmıyor, bu iki. İyi başlayan “Filinta”da (TRT 1) “kemer sıkma kararı” verdirecek kadar tuhaf bir gerileme başladı, bu üç. “Kaçak” (atv) ise bildiğiniz üzere önümüzdeki hafta yolcu... Bu durumda ortaya çıkan tablo salı gecesinin bir ayağının aksadığını gösteriyor. Önümüzdeki haftadan sonra atv tarafından “Sevdam Alabora” ismiyle yapılan bir atak var... Kadir Doğulu ve Elçin Sangu’nun başrollerini paylaştığı dizi belki salıyı arada bir yerde bırakan kafası karışık izleyiciyi toparlayarak yeni bir efekt yaratabilir. Bir de Show TV henüz geçtiğimiz günlerde Kanal D ekranında sona eren “Hayat Yolunda” benzeri bir diziyi “Acil Servis” ismiyle aynı gece servis edecek. Bu hattan bir hareket çıkar mı, izleyip göreceğiz artık! O da olmazsa bir iş gelecek ve salı gecesini teslim alacak, kısa ya da orta gelecekte ama bu olacak, göreceksiniz!

Ekran kulislerinden son bombalar!


“Mahşer-i Cümbüş” için tehlike çanları çalıyor. Star TV’nin farklı kafada hazırlanan yarı sahne performansı için son bir kredi açtığını duydum... Bu arada “Mehmet Ali Erbil ile Eyvah Düşüyorum” (Star TV) bir yaz formatı olarak bir süre ertelenecek diyenler de var. Bunun için kesin demek ise şimdilik mümkün değil... Ama ortada olan bir şey var ki şu çılgın rekabet içerisinde bir parça fire veren ya da kendine yer bulamayan işlerin ayağı aksıyor... “O Ses Türkiye” ve “Yetenek Sizsiniz”in (TV8) son haftalarda aldığı reyting sonuçlarının da kanalını memnun etmediği söyleniyor... Bu durumda yine, yeni, yeniden ortamlar hareketleniyor sevgili okur. Bilmem yeni bir değişikliğe daha takatin kaldı mı?

Giderse ne olur?

CNBC-e isimli ekonomi kanalının kapanacağı söyleniyor. Kanalı kendine bağlayan en sıkı işleri hep akşam kuşağında izliyoruz. Neymiş onlar? Elbette ki yabancı diziler... Kabul etmek gerekir, CNBC-e son zamanlarda bir ekonomi kanalından çok bir alternatif izlence kanalı olarak izleyici havsalasında yer buldu... Hatta kanalın bu içerikle izleyicisini kucaklayan aynı isimde bir dergisi de vardı. Şimdi eğer hayatımızdan çıkarsa ne olur? Bu gidiş dizilerin eski bölümlerini veren bir iki küçük kanal dışında sıkı bir yabancı dizi boşluğu doğurur. İzleyici ya dijital platform kanallarına talim eder ya da bahsettiğimiz işlerin hepsi grubun alternatif olarak yayında olan e2 kanalına yığılır... Sonuç itibarıyla bir çıkar yol bulunur ama önemli bir izlenme alışkanlığını yakalamış, “elit bir marka” hayatımızdan çıkar gider... Ben de o logodaki “e” harfinin kurucularından biri olarak bu gidişe acayip hayıflanırım...

Fırat Tanış küslüğü bitirdi!


Hazır dizi meselelerine girmişken bir “setlere dönüyor” haberi verelim. Dizilerin sürelerinin uzunluğundan tutun da setlerde yaşanan acayip koşullara tepki olarak ekrandan vazgeçen Fırat Tanış uzun bir aradan sonra küslüğünü bozdu... Geçtiğimiz yıl “dizi defterini kapattım” diyerek kendini sinema ve müziğe odaklayan Fırat kardeşim önceki gece yeni bir diziyle görüşme halinde olduğunu açıkladı. Nedenini de “hikayenin cazibesi” olarak belirtti... Oyunculuk böyle bir kurt işte. Ekranda ya da perdede insanı içten içe kemiriyor. Hani “ne seninle ne sensiz” gibi arada bir durum... Fırat Tanış için “iyi ki dönüyorsun, özlemiştik” duygumuzu not düştükten sonra bir de temenni ekleyelim; ‘Mor’üyalar’ isimli albümünün bahtı açık olsun kardeşim!..

Sıradaki haber yükleniyor...
holder