Siyaset 'Amaç kozmik odalara girmekti'
Paylaş
'Amaç kozmik odalara girmekti'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bülent Arınç olayının kozmik odalara girilebilmek için levye olarak kullanıldığını iddia etti

Oktay Vural TBMM’de gazetecilerin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik "suikast" iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"TSK'YA KARŞI PSİKOLOJİK SAVAŞ"

TSK’nın "bir psikolojik savaşla karşı karşıyayız" dediği bir süreçte, bir suikast iddiasının ortaya atıldığını, iki sivil giyimli asker şahsın orada bulunmasıyla bir suikast soruşturmasına gidildiğini belirten Vural, şunları söyledi:

"Bülent Arınç olayı bir levye olarak kullanılmış, Özel Kuvvetlerdeki bu kozmik odalara girilmek için bu levye kullanılmış olabilir. Bütün bu süreci yakınen takip etmek lazım. Sonucuna bir bakmak gerekiyor. Ortaya konulan suikast iddiasından o noktaya mı gidilmek isteniyor, yoksa böyle bir iddia ortaya konularak başka hedefler mi gözetiliyor?"

"BAŞKA NOKTALARA GİRİLMEK İSTENİYOR"

Oktay Vural, Özel Kuvvetlerin Irak’ın Kuzeyinde varlığından rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Acaba bu yönüyle bakıldığı zaman, Özel Kuvvetlerin oradan çıkartılması için kamuoyu nezdinde örtülü bir operasyon mudur değil midir, bir talep midir değil midir, bütün bunların hepsinin açığa çıkarılması gerekir."

"YAKINDA BİLGİLER YOUTUBE'DA PAYLAŞILIR"

Vural, söz konusu bilgilerin yakın bir zamanda youtube veya başka yerlerde değerlendirilebileceğini ileri sürdü.

"ASKER-SİVİL GERİLİMİ OLUŞTURULMAK MI İSTENİYOR?"

Gündeme getirilen konularla, kamuoyunun tahrik edildiğini, asker-sivil gerilimi üzerinden yeni mağduriyet oluşturmak istendiğini iddia eden Vural, şunları kaydetti:

"27 Nisan bildirisine sarılarak, sırça köşkte oturanların bugün geldiğimiz noktada acaba belli tahrikler çerçevesinde asker-sivil gerilimi oluşturup, bunun üzerinden yeniden demokrasi havariliği mi oluşturulmak isteniyor? Bütün bunlar ihtimal dahilinde."

MHP Grup Başkanvekili Vural, bir gazetecinin, "Askerin içinde illegal bir oluşum olamaz mı?" sorusuna, "Emir komuta dışındaysa illegaldir. Benim merak ettiğim AKP içerisindeki derin koalisyonun aktörleri kimlerdir? Türkiye’yi yöneten derin koalisyon kimleri kullanıyor, kimleri çatıştırıyor, kimleri dinliyor, kimleri takip ediyor?" karşılığını verdi.

Haberin Devamı