Candaş Tolga Işık Aman canım sen de!
HABERİ PAYLAŞ

Aman canım sen de!

Haberin Devamı

Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir televizyon programında şöyle bir tespit yapmış: “Kenan Evren ve darbecilerin hazırladığı anayasaya yüzde 92 oy verildi. Anayasa konusunda Türk milletinde büyük bir lakaydi vardır.

Ne yaptığının, ne istediğinin, neyi tasdik ettiğinin veya neyi reddettiğinin farkında değil. ‘Verelim de şu şamata bitsin’ diyor. ‘Aman canım’ diye bir laf var. “Aman canım verin gitsin...

Fazla da patırtı yapma şişti kafam’ diyor. Bu aman canım maalesef Türk siyasal hayatında yaygın bir şeydir. Görünen o ki bu referandumda da “Aman canım” olacak.”



AK Parti’nin yıllardır çalıştığı kamuoyu araştırma şirketi ANAR bir anket yapmış. 20-27 Aralık 2016 tarihleri arasında, 26 ilde, 2.601 kişiyle görüşülerek yapılan saha çalışmasında cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa paketi sorulmuş.

Yeni anayasa paketi hakkında “Hiç bilgim yok” diyenlerin oranı yüzde 36. “Çok az bilgi sahibiyim” diyenler yüzde 28. “Biraz öğrendim ama...” diyenlerin oranı da yüzde 14.



Milletimizin neredeyse yüzde 80’inin kendi geleceğine dair bu kadar önemli bir konu hakkında doğru düzgün fikir sahibi olmaması ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü şartlarla (yaşam mücadelesi, terör, ekonomik sıkıntılar, vesaire...) bir şekilde izah edilebilir.

Peki, milletin bu kadar bihaber olduğu bir mevzuda referandum yapıp ülkenin kaderinin tayin edilmesi nasıl izah edilir?



Gerçi haklısınız. Aman canım ben de!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder