Beden Sağlığı Aman dikkat! Yüzerken bunları asla yapmayın

Aman dikkat! Yüzerken bunları asla yapmayın

Paylaş
Aman dikkat! Yüzerken bunları asla yapmayın

AFAD, ölüme yol açan en önemli tehditlerden boğulmaya karşı vatandaşları uyardı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı "Ne kadar derin olduğu hakkında bir fikriniz yoksa suya balıklama dalmayınız. 2 metreden düşük derinlikler omurga kırıklarına yol açarak ölümünüze neden olabilir. En iyi olasılıkla felç olabilirsiniz"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı boğulmaların trafik kazalarından sonra ölüme yol açan en önemli tehditlerden biri olduğuu ve boğulmaya karşı mutlaka tedbir alınması gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Can kayıplarının yaşanmaması için vatandaşların dikkatli olması istenilen açıklamada, "Yüzey akıntısı az gibi görünse bile akarsulara girmek tehlikelidir. Sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzmeyin. Yalnızken deniz, göl, gölet, sulama kanalı ve akarsulara girmeyin. Özellikle baraj ve göllerin zeminleri genellikle bataklıktır. Bu gibi yerlerde mümkünse suya girmeyin. Bataklık sizi dibe doğru çekerek, boğulmanıza zemin hazırlar" ifadeleri kullanıldı.

"- Paniğe kapılan kişi kontrolünü kaybeder ve boğulma kaçınılmaz olur. Bu nedenle panik yapmayın. - Tek başınıza yüzerken sürat motorlarına dikkat edin. Tekne kullanıyorsanız cankurtaran yeleği giyin.

- Şaka niyetiyle de olsa hiç ki

AA

Haberin Devamı