Yaşam Amasya'daki Ağaç Kütüphane 7/24 hizmet veriyor

Amasya'daki Ağaç Kütüphane 7/24 hizmet veriyor

Paylaş
Amasya'daki Ağaç Kütüphane 7/24 hizmet veriyor

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde halk kütüphanesinin bahçesindeki ağaç kütüklerinin raf haline getirilmesiyle oluşturulan "Ağaç Kütüphane" günün her saatinde kitapseverler tarafından ziyaret edilebiliyor

Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde, üç kütüğün oyulmasıyla oluşturulan raflara konan kitapların yer aldığı Ağaç Kütüphane, yılın tamamında açık kalarak müdavimlerine 7/24 hizmet veriyor.

Ağaç kütüklerinin üzerinde "Bu ağacın meyveleri kitaptır", "Her zaman bu ağaçtan kitap alabilir, fazla kitapları bırakabilirsiniz" yazılı tabelaların bulunduğu kütüphaneyle kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

HER TÜRLÜ KİTAP VAR

Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Elif Çakır, Ağaç Kütüphane projesinin Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefliği ile İlçe Halk Kütüphanesi iş birliğinde, 2011 yılında hayata geçirildiğini söyledi. Ağaç Kütüphane’den her yıl ortalama 3 bin kişinin yararlandığını belirten Elif Çakır, "Ağaç kütüphanelerimizin içinde her türlü kitabı bulunduruyoruz. Kütüphanemizin kapalı olduğu günlerde de ağaç kütüphanemiz hizmet veriyor. Sadece bizler değil, okurlarımız da evde okudukları kitapları diğer okurlarımızın okumaları için ağaç kütüphanemize bırakıyor" dedi.


Haberin Devamı