Yaşam Amasya'da açılacak hat müzesine eser yağdı

Amasya'da açılacak hat müzesine eser yağdı

Paylaş
Amasya'da açılacak hat müzesine eser yağdı

Amasya Belediyesi'nin 'Hattatların piri' Şeyh Hamdullah adına kurduğu müzeye hattatlar eserlerini göndermek için adeta yarıştı

Amasya'da Şeyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Hüsn-i Hat Müzesi yakında açılıyor. Türk-İslam sanatı içinde yer alan hat sanatına yön verip kriterlerini ortaya koyanların başında gelen ve dünya üzerinde hat sanatıyla ilgilenen herkes tarafından çok iyi bilinerek üstat olarak kabul edilen Amasyalı Şeyh Hamdullah’ın adının verildiği müze hattatları da heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

'KENDİLERİ İÇİN BİR GURUR'

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in daveti üzerine 100’e yakın sanatçının 120’ye yakın eserini Amasya’ya gönderdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, "Şeyh Hamdullah’ın adını duyduktan sonra bütün hattatlarımız buraya eser göndermek için adeta yarıştılar. Bu müsabaka anlamında bir yarış değil. Şeyh Hamdullah’ın adının bulunduğu bir müzede kendi eserlerinin olmasını kendileri için bir gurur olarak görmelerinden kaynaklanıyor" dedi.

'EN GÜZEL ÖRNEKLER SERGİLENECEK'

Osman Akbaş, hat sanatının en güzel örneklerinin sergileneceği müzede Mısır, Sümer, Hitit yazılarından başlayıp yazının insanlık tarihi içinde gelişim sürecinin de aktarılacağını söyleyerek "Hat ile birlikte gelişen sanatlar olan ciltçilik, ebru, tezhip gibi sanatların da yapım aşamalarıyla birlikte uygulamalı olarak tanıtılacaK. Ayrıca konuklar müzede İslami kültürle olgunlaşmış sanat anlayışının zirveye ulaştığı hat sanatı konusunda ciddi bilgiler öğrenecek" dedi.

Haberin Devamı