Gündem AMATEM kapatıldı, tedaviler yarım kaldı

AMATEM kapatıldı, tedaviler yarım kaldı

Paylaş
AMATEM kapatıldı, tedaviler yarım kaldı

Gazi Üniversitesi bünyesindeki AMATEM kapatıldı, hastanede tedavi görenlerin tedavileri yarım kaldı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Bağımlılık Ünitesi'nin (AMATEM) kapatılmasına karar verdi.Klinikte tedavisine devam edilen hastalar, eşyalarını toplayarak hastaneden ayrıldı. Tam 29 yıldır hizmet veren kliniğin yetkilileri, 27 yatak ile hizmet veren ünitenin kapatılmasına tepkili. Görevliler, tedavi görenlerin yeniden uyuşturucuya geri dönme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Ülke genelinde yetersiz, var olan da kapatılıyor...

Türkiye Psikiyatri Derneği, AMATEM'in kapatılmasına karşı bir bildiri yayınladı. Derneğin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'deki yataklı tedavi merkezi sayısının yetersiz olduğu belirtilerek, "Böyle bir durumda Ankara’da faaliyet gösteren Gazi Üniversitesi Alkol Madde Tedavi Merkezinin (AMATEM)’in yataklı servisinin kapatılması, halk sağlığı sorunu olan alkol-madde bağımlılığının tedavisini önemli oranda sekteye uğratacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlıkta Dönüşüm politikaları nedeniyle kamuya ait hastaneler artık bir ticaret merkezi olarak görülmektedir. Ticari anlamda “kar” getirmeyen birimlerin devamlılığı düşünülmemektedir. AMATEM benzer düşüncelerle mi kapatılmıştır? Üniversite yönetimi yataklı servisin kapatılma gerekçesi ile ilgili kamuoyuna açıklama yapması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Daha öncede belirttiğimiz gibi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde yer alan AMATEM’in Üniversite Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılması tedaviye, eğitime ve araştırmaya vurulan bir darbedir."