Gündem AMATEM'den çıkıp, bileklerini kesti

AMATEM'den çıkıp, bileklerini kesti

Paylaş
AMATEM'den çıkıp, bileklerini kesti

Bir hafta önce tedavi gördüğü Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM)'den taburcu olan genç, bileklerini keserek intihar etmek istedi

Kağıthane Çağlayan Meydanı'nda sabah 06:00 sıralarında kanlar içinde yatan birini gören taksiciler, olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Her iki bileğini ve kolunu kestiği öğrenilen kişi, aşırı kan kaybetmesi sonucu titremeler yaşayarak şoka girdi.

AMBULANS GEÇ GELDİ

Bu durumu gören ve yaralı gence yardım etmek için başında bekleyen kişiler, ambulansın geç gelmesine tepki gösterdi. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı gence ilk müdahalesini yaptı. Bu sırada Hızır Acil doktoruyla bir kişi kısa süreli 'geç gelme' tartışmasına girdi.

Sedyeyle ambulansa taşınan genç, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sabah bayram ziyaretine giderken olayı gören bir kişi, yaralı gencin Çağlayan Yeni Camii tuvaletinde bileklerini kestikten sonra dışarı çıktığını ve cadde de yere düştüğünü anlattı.

Olayı gören kişi ayrıca ambulansın, aramalarından 15 dakika sonra geldiğini söyledi. Hastanede doktor ve polislere konuşan gencin, 28 yaşında ve isminin de Özgür Fatih Kızılçay olduğu öğrenildi.

Genç adamın, bir hafta önce tedavi gördüğü Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM)'den taburcu olduğu, ancak uyuşturucu ve alkol almaya devam ettiği ve bu yüzden sık sık bunalıma girip intihar etmeye kalkıştığı ortaya çıktı. Ümit TÜRK/İSTANBUL (DHA)