Gündem Amatör kasaplara uyarı

Amatör kasaplara uyarı

Paylaş
Amatör kasaplara uyarı

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Kurban Bayramı'nda kurban kesecek olanları yaralanma olaylarına karşı uyarırken kurban kesimi sırasında belli teknikleri uygulayarak kurbanı başarı ile kesebileceklerini söyledi

Yıldız, uygulamalı olarak gösterdiği yöntemle 600 kiloluk tosunu başarılı şekilde yere yatırdı. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız, bugün gazetecilere Arifiye İlçesi’nde kurbanlık satışı yapan bir ahırda Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanın nakli, kesim yerinin durumu, kurbanın yere yatırılması, kesilmesi, hijyen teknikleri ve dezenfeksiyonun ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Oda Başkanı Yıldız, kurbanlık kesimlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle yaralanmalar yaşandığını belirterek bu olayların önüne geçebilmek için kurban kesecek olanların dikkat etmeleri gereken ayrıntıları şöyle açıkladı:

“Rueff yöntemi adı verilen teknikle kurbanlığın rahatlıkla yatırabiliriz. Bu Rueff yöntemi dediğimiz teknikte, hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Bunun ardından hayvanın ayaklarını ve gözünü bağlıyoruz. Bu yöntem uygulanırsa hayvan ne kadar saldırgan olursa olsun hiçbir kaza yaşanmaz. İki kişi bile bu teknikle büyükbaş bir hayvanı kendi başına yatırabilir.”

Haberin Devamı

Yıldız, tekniğini uygulayarak, 600 kiloluk tosunu başarılı bir şekilde yere yatırdı. Yıldız, kaçınca sakinleştirici vurulan hayvanın etinin tüketilmesinde de sakınca bulunmadığını ifade etti.