Bilim - Teknoloji Amazon, Echo için yeni bir güncelleme yayınladı
Paylaş
Amazon, Echo için yeni bir güncelleme yayınladı

Akıllı hoparlör pazarının bir numarası konumunda bulunan Amazon, Echo isimli ürünü için yeni bir güncelleme yayınladı

Yayınlanan güncelleme ile birlikte, Google Home’un ardından Amazon Echo’da TV desteği kazanmış oldu.
Hatırlanacağı üzere Google, geçtiğimiz günlerde akıllı hoparlörü Google Home için bir güncelleme yayınlayarak Chromecast üzerinden bazı videoları izlememize imkan vermişti. Yani Chromecast üzerinden video açabilmek için, Google Home üzerinden bazı sesli komutları vermemiz yeterli oluyordu.


KUMANDAYA İHTİYAÇ YOK


İşte bu özelliğin bir benzeri Amazon Fire TV için de geldi. Amazon tarafından yayınlanan güncelleme sayesinde artık Amazon Echo aracılığı ile Fire TV’yi kontrol edebileceğiz. Böylece TV’de istediğimiz videoları izlemek için kumandaya da ihtiyacımız olmayacak.

DİL DESTEĞİ SUNMUYOR


Bu arada, hemen belirtelim. Amazon Echo hali hazırda Avrupa pazarında aktif olarak satışa sunulmuş değil. Bu durumun temel sebebi ise Amazon, Echo için aktif bir dil desteği sunmuyor oluşu.

Şimdilik sektördeki en önemli 2. isim konumunda bulunan Google, Home için Fransızca dil desteğini aktif hale getirmişti. Bu hamle Amerikalı teknoloji devini Avrupa pazarında önemli bir konuma taşıyabilir. Aynı şekilde Apple, Harman ve Microsoft’un pazara girmesiyle birlikte bazı dengeler de değişecektir.
Akıllı hoparlörlerin şimdilik ülkemizde aktif bir şekilde kullanılmadığını da dip not olarak belirtelim.

Galaxy Note 8 tasarımı bekleneni veremeyebilir

Haberin Devamı