Gündem Ambulansın kapısı kilitlendi minik Sefa öldü!

Ambulansın kapısı kilitlendi minik Sefa öldü!

Paylaş
Ambulansın kapısı kilitlendi minik Sefa öldü!

Hastaya giden ambulansın şoförü anahtarı içeride unutunca kapılar otomatik kilitlendi ve...

Çorum'da bir apartmanın zemin katındaki evde çıkan yangında yalnız olan 5 yaşındaki Sefa Çavdar dumandan etkilenerek baygınlık geçirdi. Ekipler kısa sürede bölgeye gelerek yangına müdahale etti. Yerde baygın halde bulunan Sefa ise sedyeye konularak dışarı çıkarıldı.

SİNİRLENEN VATANDAŞ CAMI KIRDI

Sürücü telaşla indi ve anahtarlarını içeride bırakırken ambulansın kapıları otomatik olarak kilitlendi. Uzun uğraşlar sonucu ambulansın kapısı açılmayınca çevredekiler camı kırıp kapıyı açtı. Hastaneye kaldırılan Sefa Çavdar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Haberin Devamı

Olay Gülabibey Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın zemin katında bulunan 38 yaşındaki Şaban Çavdar'a ait evde, elektrik kontağından yangın çıktı. 32 yaşındaki Güllü Çavdar, markete süt almaya gidince 5 yaşındaki oğlu Sefa Çavdar'ı evde yalnız bıraktı. Bu sırada evde çıkan yangın, kısa sürede eşyaları sardı. Dumandan etkilenen Sefa Çavdar baygınlık geçirdi. Olay yerine, yangını gören komşuları tarafından ambulans ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Ekipler kısa sürede bölgeye gelerek yangına müdahale etti.

HASTA SEDYEDE BEKLEDİ...

Yerde baygın halde bulunan Sefa Çavdar, sedyeye konularak dışarı çıkarıldı. Ancak ambulans sürücüsü Celal Timur, araçtan inerken anahtarları da içeride bıraktı. Otomatik olarak kilitlenen ambulansın kapıları açılmadı. Yaklaşık 10 dakika kapıyı açmaya çalışan görevliler başarılı olamayınca çevredekiler taşla ambulansın şoför tarafındaki camını kırarak kapıyı açtı. Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sefa Çavdar burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

İtfaiye ekipleri de yangını kontrol altına aldı. Ev kullanılamaz hale geldi. Marketten dönen anne Güllü Çavdar gördüğü manzara karşısında şok geçirdi. Sinir krizi geçiren anneyi komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Güllü Çavdar, “Oğluma ‘Sen de gel’ dedim. Ama gelmek istemedi. Birkaç gündür elektrikler sürekli kesilip geri geliyordu. Sanırım yine böyle olduğu sırada kaçak meydana geldi. Ben şimdi ne yapacağım? Canım yavrum gitti” diyerek gözyaşı döktü. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM, (DHA)