Türkiye (Son Dakika) 'Amca' dediği adamla evlenmeyi kabul etmeyince...

'Amca' dediği adamla evlenmeyi kabul etmeyince...

Paylaş
'Amca' dediği adamla evlenmeyi kabul etmeyince...

Zonguldak'ta, evlenme teklifini kabul etmeyen 17 yaşındaki liseli Ö.Y.'nin cep telefonuna hakaret içerikli mesaj gönderdiği iddiasıyla yargılanan 42 yaşındaki Bülent T.'ye bin 500 lira ceza verildi. Kendisini ve ailesini rahatsız eden sanık yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını ve hayatının karradığını söyleyen genç kız isyan etti

Annesi engelli, babası epilepsi hastası olan 17 yaşındaki Ö.Y.’ye, geçen yıl lise 1’nci sınıftayken uzaktan akrabaları olan Bülent T. evlenme teklifinde bulundu. Bülent T., iddiaya göre teklifini kabul etmeyen Ö.Y.’nin evine daha sonra iki kez annesini gönderdi.

Bülent T., kızın anne ve babasının da istememesine rağmen Ö.Y.’yi rahatsız etmeyi sürdürdü. Ö.Y., bunun üzerine Bülent T.’ye, "Bizi rahat bırak. Ailemden, babamdan uzak dur" şeklinde mesaj attı. Bülent T. de "Köpek gibi havlama, geri zekalı" diye cevap gönderdi.

70 YAŞINDAKİ ANNEM İSTEMİŞ

Ö.Y. ve ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bülent T. hakkında, ’Hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. 1’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sanık Bülent T., Ö.Y.’ye evlenme teklifinde bulunmadığını ileri sürdü.

Attığı mesajı ise kabul eden sanık, "Önce o bana gönderdi. Ben de bunun üzerine ona mesaj gönderdim. Suç işlemek için göndermedim. İsteme konusunda bir bilgim yoktur. 70 yaşındaki annem kendisi gidip istemiş" dedi.

Ö.Y. ise sanığın sürekli kendisini ve ailesini rahatsız ettiğini, cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, suçu işlediği kanaatine vardığı sanığa bin 500 lira adli para cezası verdi, cezayı da 6 taksitte ödemesini kararlaştırdı.

'BENİ KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR'

DHA’ya konuşan Ö.Y., uzaktan akrabaları olsa da sanığa ’Amca’ dediğini, ancak onun yüzünden hayatının karardığını, geçen yıl lise 1’nci sınıfta ikinci dönemin başında okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Sanığın iki kez annesini eve gönderdiğini anlatan Ö.Y., şöyle konuştu: "Annesi, ’Seni okuturuz’ diyerek beni kandırmaya çalıştı. Kabul etmedim. Sonra kendisi geldi, ’Seni gezdiririm, okuturum, çok güzel hayat yaşatırım’ dedi. İstemedim. Okumak istediğimi söyledim. Daha sonra babamla kavga etti. Ben de rahat bırakması için mesaj attım. Karşılık olarak hakaret içerikli mesaj gönderdi.

'1500 LİRAYLA HAYATIM GERİ GELMEYECEK'

Derslerim çok iyiyken onun yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldım. Çünkü okulda olay duyuldu. Arkadaşlarım aşağıladı beni. Gururuma yediremedim. Hayatım mahvoldu. Adaleti sağladıkları, insanları korudukları, yardımsever oldukları için özeniyordum ve küçüklüğümden beri polis olmak istiyordum.

Ailemi gururlandıracaktım ama olmadı. Ben hala okumak istiyorum, ideallerimi gerçekleştirmek istiyorum." Sanığa verilen para cezasını da az bulan Ö.Y., "Çünkü o 1500 lira para cezası onlara bir şey kaybettirmedi. Olan benim hayatıma oldu. Ben her şeyimi kaybettim. 1500 lira ile benim hayatım geri gelmeyecek. Okulumdan oldum, psikolojik tedavi gördüm" diye konuştu.

Durmuş SEVİNDİK / DHA

4

Haberin Devamı