Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ameliyat çare olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyat çare olmuyor

Sertleşme bozukluğu şikayetiyle başvuran ve venöz yetmezlik teşhisi konulan hastalara tedavi için ameliyat öneriliyor. Ama hasta bu ameliyattan fayda göremiyor. Nedeni de hastalık için yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç vermesi

SORU: Düzelmiş gibiydim

Sertleşme problemi için doktora gittiğimde venöz yetmezlik teşhisi konuldu ve 2103’te ameliyat oldum. Ameliyattan sonra problem çözülmüş gözüküyordu. Ama son 2-3 aydır eskisi gibiyim. İSertleşme oluyor ama 2 dakika sonra iniyor. Sertleşmeyi sağlayan ilaçlar da kullandım ama fayda etmedi. Ne olur bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Venöz yetmezlik veya damar kaçaği denilerek sertleşme bozukluğu nedeniyle ameliyat edilen hastaların çoğu bu ameliyattan fayda görmemektedir. Bunun en önemli nedeni de bu konuda yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç veren bir yöntem olmasıdır.

Ben özellikle bu tip hastalarla uğraşmama ragmen bu ameliyatı çok nadir gerçekleştirmek durumunda kalmaktayım. Özellikle sorunu psikolojik kaynaklı olanların bu ameliyatı sıklıkla geçirdiklerini ve herhangi bir fayda da görmediklerini müşahade etmekteyim.

SORU: Zevk suyu gelirdi

20 yaşındayım. Eskiden boşalmadan önce 1-2 damla zevk suyu geliyordu. Son günlerde bu olay ereksiyonun ya da kasılmanın ardından gerçekleşiyor. Sertleşme olmasın diye dua eder oldum. Doktora gideyim mi?

CEVAP

Prostat ve idrar kanalının etrafındaki salgı bezlerinden gelen ve genellikle ereksiyon esnasında ve ejakülasyon öncesinde salgılanan şeffaf birkaç damladan oluşan bu sıvıya mezi veya zevk suyu gibi isimler de verilmektedir. Bu durum tamamen normaldir, boşalmanın seyrelmesi ile veya baharatlı yiyecekler ile miktarında artış görülebilir.

Bazı insanlarda diğerlerinden daha fazla veya az olması da tamamen normaldir. Bir hastalık belirtisi olmayıp tedavisi de gerekmez.

SORU: Sertleşmiyor

Diyabet hastasıyım. 2-3 senedir ilaç kullanıyorum. Şekerim kontrol altındar. Sertleşme sorunum var. Yaşım 55. Tedavisi için ne yapmalıyım?

CEVAP

Diyabet yani şeker hastalığı sertleşme sorununa neden olabilen hastalıklardan biri.

Haberin Devamı

Genel olarak iyi tedavi edilmeyen ve uzun süreli hastalarda sertleşme sorunu daha sık görülse de bazı hallerde sertleşme sorunu daha erken ve belirgin seyreder, hastalık kontrol altında olsa dahi görülebilir. Bu konuda androloji uzmanına başvurun.

SORU: Testisimde ağrı var

18 yaşındayım. 6 ay önce varikoselden ameliyat oldum. Ağrılarım var. Bir de testisim küçülmüş gibi geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Varikosel ameliyatı sonrası testisin boyutlarının küçülmesi normal bir durum değildir. Eğer size öyle gelmiyorsa, gerçekten de testis küçülmüş yani tıbbi bir deyim ile atrofik hale gelmiş ise bu muhtemelen atardamarın ameliyatta hasar gördüğünü ve bu testisin tamamen görev yapamaz hale geldiğini düşündürür.

Bu durumu netleştirmek için sizi ameliyat eden hekime kontrole gitmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder