Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ameliyat fayda sağlamıyor
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyat fayda sağlamıyor

Haberin Devamı

Sertleşme sorunuyla gelen ve venöz yetmezlik teşhisi konulan hastalara tedavi için ameliyat öneriliyor ama erkek operasyondan fayda göremiyor. Bunun nedeni bu hastalık için yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç vermesi.

SORU: Baba olabilir miyim?

Bir süredir sertleşme sorunu için tedavi görüyorum. Penis proteziyle baba olur muyum?

CEVAP

Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan ama yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

SORU: Ameliyat oldum

30 yaşındayım. Sertleşme problemi için doktora gittiğimde venöz yetmezlik teşhisi konuldu. Ameliyat oldum ama son birkaç aydır yine sorun başladı. Eşim çok mutsuz. İlaçlar da işe yaramıyor. Bana yardım edin.

CEVAP

Venöz yetmezlik veya damar kaçağı denilerek sertleşme bozukluğu nedeniyle ameliyat edilen hastaların çoğu bu ameliyattan fayda görmemektedir. Bunun en önemli nedeni de bu konuda yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç vermesidir. Ben özellikle bu tip hastalarla uğraşmama rağmen bu ameliyatı çok nadir gerçekleştirmek durumunda kalmaktayım. Özellikle sorunu psikolojik kaynaklı olanların bu ameliyatı sıklıkla geçirdiklerini ve herhangi bir fayda da görmediklerini müşahade etmekteyim.

SORU: Testosteron ilaçları verdiler

35yaşındayım. 14 yıldır tip 1 diyabetim var. 1 yıldır ereksiyon güçlüğü çekiyorum. Bu sebeple üroloji uzmanına başvurdum. Doktor testosteron içerikli ilaçlar ve iğneler verdi. Ama sorunlar bitmedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bir üniversite hastanesine veya bu konuda uzman bir doktora başvurun. Testosteron içeren ilaçlar sadece testosteron eksikliği varsa faydalı olabilir. Diyabetten kaynaklanan sorunlarda testosteronun faydası olmayacaktır.

SORU: Cinsel hayatım bitti

33 yaşındayım. Bir süre önceye kadar ilişkiye girdiğim her kadını mutlu edebiliyordum ama şimdi erken boşalma yüzünden cinsel hayatım bitti. Çok mutsuzum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Erken boşalma çok sık görülen bir sorun. Çoğu zaman psikolojik sebeplerden kaynaklanıyor. Örneğin tedirgin bir ortam veya yabancı bir partner gibi. Çiftlerin birliktelik süresi uzadıkça bu sorun çoğu zaman ortadan kalkmaktadır. Eğer birkaç aylık bir sürede düzelmezse bir üroloji uzmanına danışarak ve bir dönem ilaç kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder