Eğitim - Kariyer Amerika'da eğitim için planlama şart

Amerika'da eğitim için planlama şart

Paylaş
Amerika'da eğitim için planlama şart

Türkiye’nin Amerika’ya en çok öğrenci gönderen 10 ülkeden biri olduğunu belirten Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar Amerika’da eğitim almak isteyenlere önerilerde bulundu.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin ve velilerinin yükseköğrenime ilişkin planları da netleşmeye başladı. Merkezi Washington DC’de bulunan düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization’ın (THO) Başkanı Ali Çınar, Amerika’da eğitim almak isteyenleri önemli fırsatlar beklediğini vurguladı.

Öğrencilere öneriler

Ali Çınar, eğitim için Amerika’ya gitmeyi planlayanlara şu önerilerde bulundu: “Eğitim ve kariyer planlarınızı mezun olmaya yakın dönemlere bırakmayın. Planlamaya mutlaka bir önceki eğitiminizin erken sınıflarında başlayın. Aracı kurumla çalışacaksanız, konu hakkında deneyim ve bilgi sahibi, referansları güçlü olanları tercih edin. Türkiye’den yurt dışına giden Türklerin yaşadıklarını, hikayelerini okuyun. Üniversitelerin, eğitim vakıflarının ve büyük şirketlerin verdikleri bursları inceleyin.”

Gözde meslekler

Danışmanlık, finans, teknoloji ve enerjinin Amerika’da şu anda gözde sektörlerden birkaçı olduğunu söyleyen Çınar, Business Insider’a göre ülkede en çok kazandıran meslekleri şu şekilde sıraladı: “Eczacı, iş-operasyon yöneticisi, satış yöneticisi, finans yöneticisi, podiatrist, avukat, pazarlama yöneticisi, BT yöneticisi, petrol mühendisi, anestezi hemşiresi, prostodontist, diş hekimi, pediatrist, psikiyatrist, pratisyen hekim, ortodontist, jinekolog, cerrah, anestezi uzmanı.”

Haberin Devamı