Dünya Amerika'da liseye silahlı saldırı

Amerika'da liseye silahlı saldırı

Paylaş
Amerika'da liseye silahlı saldırı

Florida Eyaleti'nin güneyindeki bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda en az 17 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Yakalanarak gözaltına alınan saldırganın 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi. 2018'in daha sadece 45 günü geride kaldı ancak bu yıl içinde Amerika'da düzenlenen okul saldırılarının sayısı şimdiden 18'e ulaştı.

ABD'nin Florida eyaletinde bir lisede silahlı saldırgan dehşeti yaşanıyor. Stoneman Douglas Lisesi'sinde silahlı bir saldırgan çok sayıda kişiye ateş açtı.

EN AZ 17 ÖLÜ


Korkunç olayda ölü sayısının 17 olduğu bildirildi. Saldırıda 14 kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis aracı, ambulans ve zırhlı araç gönderildiği öğrenildi.

Saldırının yaşandığı okul, Miami'nin yaklaşık 70 kilometre kuzeyindeki Parkland kentinde bulunuyor.



"KAPILAR KİLİTLİ"


Saldırının yaşandığı okulda okuyan 17 yaşındaki bir öğrenci, ailesine cep telefonundan gönderdiği mesajda, "Annecim, babacım... Okulda silah sıkılıyor. Dışarıda polis sirenleri çalıyor. Biz oditoryumdayız ve kapılar kilitli" yazdı.


Saldırgan Nicolas Cruz​

ÖĞRENCİLER OLAYI TATBİKAT SANMIŞ


Öğrencilerin olayı tatbikat sandığı ve sabah saatlerinde okulda tatbikat yapıldığı ifade edildi.



SALDIRGAN OKULUN ESKİ ÖĞRENCİSİ ÇIKTI


Saldırgan yakalanarak gözaltına alındı. 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi. Yarı otomatik tüfeği ile okulda dehşet saçan kişinin okulun eski öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

AMERİKA'DA 2013'TEN BU YANA 291 OKUL SALDIRISI OLDU


2018'in daha sadece 45 günü geride kaldı ancak bu yıl içinde Amerika'da düzenlenen okul saldırılarının sayısı 18'e ulaştı.

2017'de okullara yönelik 65 saldırı gerçekleştirilirken, 2014'te 58 saldırı düzenlendi. 2013'ten bu yana okullarda gerçekleştirilen silahlı saldırı sayısı 291 oldu. Bunlardan en kanlıları olan 2007 yılındaki Virginia Tech Üniversitesi saldırısında 32 kişi ölmüş; 2012'deki Sandy Hook Ortaokulu saldırısında 26 kişi can vermişti.

TRUMP'TAN MESAJ


Öte yandan, saldırıyla ilgili önce Beyaz Saray’da bilgilendirilen ABD Başkanı Donald Trump, olaydan birkaç saat sonra Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Trump, "Dualarımız ve taziyelerimiz, Florida’daki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla beraberdir. Hiçbir öğrenci, öğretmen ya da başka biri bir Amerikan okulunda kendini güvensiz hissetmemeli." mesajını paylaştı.

Haberin Devamı