Dünya Amerika'da Trump karşıtı gösteride ilk ölüm

Amerika'da Trump karşıtı gösteride ilk ölüm

Paylaş
Amerika'da Trump karşıtı gösteride ilk ölüm

Tüm dünya Amerika'daki başkanlık seçimini Trump'ın kazanmasıyla büyük bir şok yaşadı. Trump karşıtı Amerikalılar yaşadıkları şokun ardından protesto gösterilerine başladı. Bu protestolarda ilk ölüm haberi geldi

ABD'nin batı eyaletlerinden Oregon'un en büyük kenti Portland'da seçim sonuçları belli olur olmaz başlayan ve daha sonra şiddete dönüşen protestolarda, bir gösterici vuruldu.

REUTERS: 1 GÖSTERİCİ ÖLDÜRÜLDÜ


İngiliz haber agjansı Reuters haber ajansı, bu gece yine sokaklara dökülen kalabalık Morrison Köprüsü'nden geçerken açılan ateşte bir protestocunun vurulduğunu son dakika olarak duyurdu.

OTOMOBİL VE MAĞAZA CAMLARINI KIRMIŞLARDI


ABD'de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimi kazanmasıyla ilk gösteri Portland'da düzenlenmişti. Gittikçe büyüyen protestolarda dün gece bazı eylemciler otomobil ve mağazaların camlarını kırmıştı.



POLİS TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU


Protestoların bir ayaklanmaya dönüştüğünü açıklayan Portland polisi, göstericilere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanacağını Twitter hesabından duyurmuştu.



8 Kasım'da gerçekleşen ABD'nin tarihi seçiminde, Cumhuriyetçi aday Donald Trump Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ı sandıkta yenerek ülkenin 45'inci başkanı seçilmişti.


*NOT MY PRESİDENT


Amerika'daki göstericiler Not my president (Benim başkanım değil) slogan ve dövizleriyle protestolara katılıyor.


Amerika'da halk sokağa döküldü 'Trump bizim başkanımız değil'

Haberin Devamı