Spor Amerika devrimi

Amerika devrimi

Paylaş
Amerika devrimi

Amerika devrimi

Güney Afrika’da yapılan 19. Dünya Kupası’nda Amerika takımlarının büyük üstünlüğü dikkat çekti. Bu kıtayı temsil eden 8 takımdan 7’si yoluna devam etti. 2006 Dünya Kupası’nda final oynayan Fransa ve İtalya’nın galibiyet alamadan ilk turda elenmesi ise en büyük sürprizdi.

Haberin Devamı

Futbol tarihinde ‘kara kıta’da ilk kez organize edilen 19. Dünya Kupası’nda birçok ilk yaşandı. 11 Haziran’da Güney Afrika-Meksika maçıyla start alan dev kupada ilk tur maçlara tamamlanırken, Amerika takımları diğer kıtalara büyük üstünlük sağladı. Amerika kıtasını temsil eden Brezilya, Arjantin, Şili, Uruguay, Paraguay, ABD, Meksika Dünya Kupası’ndaki serüvenlerine devam ederken, tek fire ise Honduras’tan geldi

. 16 ekibin 7’si Amerika, 6’sı Avrupa (İngiltere, Hollanda, Portekiz, Almanya, İspanya, Slovakya), 2’si Asya (Japonya, Güney Kore) 1’i ise Afrika (Gana) takımı. Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda final oynayan Fransa ve İtalya’nın Güney Afrika’ya daha ilk turda veda etmeleri, büyük bir sürpriz olarak tarihe geçti. İki dev futbol ülkesinin tek bir galibiyet alamadan hem de grup sonuncusu olarak elenmeleri otoriteleri şaşkına uğrattı.

Haberin Devamı

BRAVO ANKARAGÜCÜ'NE

Kadrolarında hâlâ ‘yaşlı’ yıldızlardan medet uman İtalya ve Fransa’nın futbolda yeniden yapılanma zamanı geldi diye düşünüyoruz. Kadrosunda Ankaragüçlü Vittek, Sapara, Beşiktaşlı Holosko ve Fenerbahçe’nin yeni transferi Stoch’un yer aldığı Slovakya yaptığı müthiş çıkışla adını 2. tura yazdırmayı başardı.

Özellikle Ankaragücü yönetimi, turnuvada 3 golü bulunan Vittek’in bonservisini alarak bizce mükemmel bir işe imza attı. İngilizler’in ‘Almanlar’ın Messi’si diye tarif ettiği Mesut Özil, Dünya Kupası’na futboluyla adeta damga vuruyor. Avustralya maçında ilk ve son golde yaptığı asist ile Gana sınavında sol ayağıyla attığı gol, jeneriklere girecek kadar güzeldi.

Tuncay Hoş-Posta