Cumartesi Postası Amerika fiyatına kıyafetler burada!

Amerika fiyatına kıyafetler burada!

Paylaş
Amerika fiyatına kıyafetler burada!

Bağdat Caddesi'nde geçtiğimiz günlerde açılan Toties adlı butik sunduğu seçeneklerle Amerika'yı ayağınıza kadar getiriyor

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Modaya merakı olup da yurt dışına çıkınca alışveriş yapmadan dönen var mıdır acaba? Zaten alışveriş kadının olmazsa olmazı... Çanta, ayakkabı, elbiseyse zaafı... Tutkusuna engel olamayan, bu nedenle ekstra valiz ücreti ödeyen bile birçok kişi tanıyorum. Her ne kadar internet alışveriş tutkunlarının işini kolaylaştırsa da, yine de insan beğendiğini hissetmek, denemek; olmadıysa değiştirmek istiyor!

Bağdat Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde açılan Toties adlı butik işte tam da bu nedenle açılmış. Aslen mühendis olan Gülistan Kutbeyzi, kardeşinin Amerika’da indirim zamanında topladığı zevkli parçaları butiğinde gayet uygun fiyatlara satıyor. Yani Amerika’yı artık yeniden keşfetmenize gerek yok!

Los Angeles ayakkabıları da

Toties’de Diyarbakır doğumlu olan Gülistan Kutbeyzi’nin çocukluğu Adana’da geçmiş. Tarsus Amerikan Koleji’nde okuyan Gülistan Kutbeyzi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nü kazanınca, ailenin büyük ablası olarak İstanbul’a okumaya gelmiş. Nokia Başarı Elektronik’te staj yaptıktan sonra üniversite biter bitmez çalışma hayatına atılan Gülistan Kutbeyzi, Compact, Superonline, Koç Sistem ve Meteksan Sistem’de çalışmış. En son Alcatel Lucent’a giren Gülistan Hanım, Kurumsal Satış Yöneticiliği’ne kadar yükselmiş. Bu sırada üniversite aşkıyla evlenen Gülistan Hanım: “Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalışmak beni yormuştu. İzin alıp Amerika’da yaşayan kardeşim Deniz’in yanına gitmek bile lükstü. Maaşım fazlasıyla tatmin ediciydi. Yaşıma göre de işimde kısa sürede yükseldim. Eşimle kendi işimizi kurmak istiyorduk. Ancak bu riski sadece ikimizden biri alabilirdi. İşi bırakmak için ben daha uygundum” diye anlatıyor.

İşi bırakır bırakmaz soluğu Gülistan Hanım’ın Amerika’da yaşayan kardeşinin yanında alan Kutbeyzi çifti, Los Angeles’taki bir ayakkabı fabrikasıyla anlaşmış. Kendisi de ayakkabı delisi olduğunu söyleyen Gülistan Kutbeyzi, “İnternette yaptığım araştırmalar sonrası fabrikası kardeşimin evine bir saat uzaklıktaki Wild Diva adlı ayakkabı markasıyla anlaştık. Ayakkabıların hem modaya uygun hem de sıradışı tasarımlarına hayran oldum ve Türkiye’ye getirmeye kadar verdik” diyor. Mimar olan Gülistan Hanım’ın kardeşi, eşinin işinden dolayı birkaç yıl önce Amerika’ya yerleşmiş.

Çalışma izni olmadığı için e-bay ve gittigidiyor.com’da, Amerika’da ucuzluk zamanında aldıklarını internet üzerinde satıyormuş. Gülistan Kutbeyzi: “Kardeşimin internette satış yapması beni çok etkiledi. Ben de denemek için ayakkabıları önce internet üzerinden satmaya başladım. Baktım işler iyi gidiyor, Türkiye’nin dört bir yanından ayakkabılara talep var, internet üzerinde yaptığım bu işi şehre taşımak istedim ve butik açmaya karar verdim” diye anlatıyor. İlk butiğini ‘Ayakkabı Perisi’ adı altında Kazasker’de açan Gülistan Hanım, gelen talep üzerine Bağdat Caddesi- Plaj Yolu’na taşınmış. Bu sefer sadece ayakkabı değil, kardeşiyle internet sitelerinde sattıkları, kadınların beğendiği tüm parçaları Türkiye’ye getirmeye karar vermişler.

Ünlü markalar burada

‘Toties by Ayakkabı Perisi’ adını verdiği butiğinde çantadan elbiseye, gözlükten küpeye, ayakkabıdan günlük tshirt’lere kadar her şey var. Ürünlerin fiyatı Amerika’da en düşük sezon beklenip alındığı için de çok çok uygun. Örneğin elbiseler 99 ila 349, takılar 39 ila 69 TL arasında. Toties’in en önemli özelliği, her üründen sadece bir adet olması. Yalnızca ayakkabıların numaraları var. Onlar da 59 TL’ye satılıyor.

Mağazanın en ilgi çekici parçaları ise elbette elbiseleri! Birbirinden farklı, modaya ve sezona uygun elbiseler bulunan Toties’de insan hepsini denemek istiyor. Elbiselerin seksi olanı da, günlük olarak kullanabileceğiniz de, abiye olanları da var. Amerikan’ın önde gelen markalarının kıyafetlerini sattığını söyleyen Gülistan Hanım, “Elbiseler bu dönem en çok mezuniyetler, düğünler ve nişanlar için satılıyor” diyor ve ekliyor “Son dakikada elbise bulamayan, başı sıkışan bize geliyor.

Mutlaka kendine uygun bir elbise buluyor ve çıkıyor. Sadece bir adet olduğu için de pişti olma gibi bir dert yok”. Siz mağazada bakınırken Gülistan Hanım da bir yandan zevkinizi tespit ediyor, hoşunuza gidecek ürün grubu indirime girdiğinde de size haber veriyor. Ya da Amerika’da satılan bir ürünü beğendiniz diyelim, Gülistan Hanım sizin için getirtebiliyor. Betsey Johnson, Juicy Couture, Victoria’s Secret, Jessica Simpson, Liz Claiborne New York, Rampage ve daha pek çok ünlü markanın ürünlerinin bulunduğu Toties by Ayakkabı Perisi’nin yakında internet sitesi de açılacak. Adres: Toties by Ayakkabı Perisi: Plajyolu Sarıgül Sok. Caddebostan-İSTANBUL No.26/A (0216) 411 50 22

2

Haberin Devamı