Dünya Amerika Kaliforniya'daki yangında ölü sayısı 30'a yükseldi

Amerika Kaliforniya'daki yangında ölü sayısı 30'a yükseldi

Paylaş
Amerika Kaliforniya'daki yangında ölü sayısı 30'a yükseldi

Amerika Kaliforniya'da konser verilen bir depoda dün akşam saatlerinde meydana gelen yangında ölü sayısı 30'a yükseldi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü açıklarken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Oakland kentinde konser verilen bir depoda dün meydana gelen yangında ölü sayısı 30'a yükseldi. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Alameda County polis sözcüsü Ray Kelly, gün ağırmasıyla birlikte yapılan çalışmalarda 30 kişinin cesedine rastladıklarını açıkladı. Meydana gelen felaket, Oakland tarihinde en çok kişinin ölümüne neden olan yangın faciası olarak da tarihe geçti.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR


Kelly, bugün yapılan çalışmaların ardından deponun yalnızca yüzde 20'lik bölümüne ulaşabildiklerini açıklarken, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Kelly, 'En kötü sonuca hazırlıklı olmaya çalışıyoruz. Hastaneye giden pek kimse olmadı. İçerideki insanlar ya yangında binadan kaçmayı başardı, ya da hiç çıkamadı' dedi. Cumartesi günü olayın ardından yapılan açıklamada, 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 25 kişinin kayıp olduğu ifade edilmişti. Polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü açıklandı.


Haberin Devamı